CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بررسی تاثیر شربت افرا در کنترل سرطان کولورکتال

عنوان مقاله: بررسی تاثیر شربت افرا در کنترل سرطان کولورکتال
شناسه ملی مقاله: CCNS01_015
منتشر شده در همایش ملی شکلات،قهوه و شیرین کننده های طبیعی در سال 1398
مشخصات نویسندگان مقاله:

جواد یغموریان خوجینی - دانشجوی کارشناسی زیست شناسی سلولی و مولکولی، گروه زیست شناسی سلولی و مولکولی و میکروبیولوژی، دانشکده علوم و فناوری های زیستی، دانشگاه اصفهان، اصفهان، ایران.
کامران قائدی - استاد زیست شناسی سلولی و مولکولی، گروه زیست شناسی سلولی و مولکولی و میکروبیولوژی، دانشکده علوم و فناوری های زیستی، دانشگاه اصفهان، اصفهان، ایران
ثمین سادات سجادی - دانشجوی کارشناسی ارشد زیست شناسی جانوری، گروه زیست شناسی گیاهی و جانوری، دانشکده علوم و فناوری های زیستی، دانشگاه اصفهان، اصفهان، ایران.

خلاصه مقاله:
بیان مساله: سرطان کولورکتال((CRC از شایع ترین سرطان ها و دومین عامل فوت مبتلایان به سرطان است. التهابات شدید از عوامل بروز سرطان است و همچنین التهاب ایجاد شده در سرطان منجر به رشد تومور و متاستاز می گردد. برخی پژوهش ها کلسیم و مواد فنولی را در مقابله با سرطان موثر می دانند.هدف پژوهش: بررسی مروری مطالعات پیشین بر تاثیر شربت افرا در کنترل سرطان کولورکتال روش و چگونگی انجام پژوهش: در این مطالعه از روش گردآوری کتابخانه ای، جستجو در متون مختلف و مقالات علمی معتبر استفاده شده است. یافته ها و نتیجه گیری: شربت افرا به عنوان شیرین کننده طبیعی از شیره غلیظ شده درخت افرا (Acer saccharum) بدست می آید و حاوی ترکیبات فنولی، ساکارز، کلسیم، اینولین و ... است. بیشتر ترکیبات فنولی دارای اثرات آنتی اکسیدان، ضد التهاب، آنتی بیوتیک و ... بوده و در کاهش قند خون موثراند. به علاوه غلظت بالای ساکارز در شربت افرا با ایجاد فشار اسمزی بالا و سمیت برای سلول ها می تواند از رشد سلول ها در سرطان کولورکتال جلوگیری کند. اینولین نیز به علت مقاومت در برابر آنزیم های گوارشی در انتهای دستگاه گوارش به عنوان پلی ساکارید پری بیوتیک موجب افزایش باکتری های مفید و مهار باکتری های بیماری زا می شود. مقدار مواد موجود در شربت افرا به زمان استخراج شیره بستگی دارد. در اوایل فصل استخراج، میزان بالای ترکیبات فنولی و در اواسط فصل بیشترین میزان ساکارز و مقادیر بالای کلسیم دیده می شود. در اواخر فصل استخراج، شیره افرا تیره شده و بر طبق مطالعات انجام گرفته شربت حاصل از آن با متوقف کردن چرخه سلولهای خاص در فاز S می تواند در کنترل سرطان کولورکتال و تولید داروهای ضدسرطان مفید باشد.

کلمات کلیدی:
شربت افرا، سرطان کولورکتال، ترکیبات فنولی، ساکارز، Acer saccharum، CRC

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/963503/