CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

شیوه های موفق تأمین منابع مالیاز محل منابع داخلیدر طرح بهسازی و نوسازی بافت فرسوده (مطالعه موردی اطراف حرم مطهر حضرت رضا (ع))

عنوان مقاله: شیوه های موفق تأمین منابع مالیاز محل منابع داخلیدر طرح بهسازی و نوسازی بافت فرسوده (مطالعه موردی اطراف حرم مطهر حضرت رضا (ع))
شناسه ملی مقاله: IRFINANCE02_020
منتشر شده در دومین کنفرانس بین المللی توسعه نظام تامین مالی در ایران در سال 1388
مشخصات نویسندگان مقاله:

مرتضی جعفرزاده - مشهد: شرکت عمران و مسکن سازان ثامن
مینا جنتی - مشهد: شرکت عمران و مسکن سازان ثامن

خلاصه مقاله:
منابع مالی موتور محرکه فعالیتهای اقتصادی است و بدون داشتن منابع مالی و یا عدم پیش بینی و برنامه ریزی در جهت تأمین آن، اجرای طرحهای سرمایه گذاری امکان پذیر نبوده و یا اینکه با مشکل مواجه میشود. بنابراین قبل از شروع هرگونه فعالیت، باید منابع مالی مورد نیاز برای اجرای فعالیت یا پروژه، برآورد و در مورد روشهای تأمین مالی آن، مطالعه و بررسی لازم انجام گیرد.تأمین مالی به سازی و بازسازی بافت فرسوده شهری نیز شامل طیف متنوعی از روشهاست. انواع مشارکت بین بخشهای خصوصی و دولتی، فروش امتیازات خاص، فروش تراکم، فروش دارایی های مشهود، استفاده از منابع داخلی آزاد، استفاده از اعتبارات عمومی، استفاده از منابع بدهی و اعتبارات بانکی، انتشار اوراق مشارکت، استفاده از روش پیش فروش، ..... برخی از مهمترین این روشهاست. اما در طرح بهسازی و نوسازی بافت فرسوده اطراف حرم مطهر امام رضا(ع) به دلیل وجود تنوع و گستردگی پروژه ها (انتفاعی و غیرانتفاعی) و شرایط خاص تجاری و اقامتی آنها و به جهت وجود بارگاه منور حضرت رضا(ع) و هم چنین به دلیل رکود بازار مسکن در سالهای اخیر، این امر تا حدی با مشکل مواجه گردیده است .لذا بر آن شدیم تا بدین وسیله، تجربیات موفق خود را که طی 15 سال گذشته در خصوص تأمین منابع مالی مورد نیاز طرح از محل منابع داخلی به دست آوردیم به مدیران و مسئولین انتقال داده و به نوبه خود نقش هر چند کوچکی در راه بازسازی و بهسازی طرحهای فرسوده کل کشور داشته باشیم. به عنوان مثال با توجه به اینکه تا کنون 5 مرحله اوراق مشارکت در طرح منتشر گردیده است و تمام نقاط قوت و ضعف این روش مشخص شده است، یکی از مهم ترین مشکلات انتشار این اوراق، ناکافی بودن وثایق منتشر کنندگان میباشد که توانسته ایم این مشکل را با حداقل هزینه مرتفع نمائیم که به نظر میرسد این روش میتواند برای سایر شهرداریها نیز مناسب باشد. در روش فروش متری نیز با توجه به رکود بازار مسکن، توانسته ایم حدود 210 میلیارد ریال منابع جذب نمائیم و این روش به گونهای تعبیه شده که جذابیت کافی را برای دوره های رونق و رکود دارا باشد.

کلمات کلیدی:
بافت فرسوده- تأمین منابع داخلی- طرح مسکن ثامن- اوراق مشارکت

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/97662/