CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بررسی اثر برخی آنتی اکسیدان ها بر استقرار و رشد ریز نمونه های دو ژنوتیپ از گردوی ایرانی (Juglans regia L در شرایط درون شیشه ای)

عنوان مقاله: بررسی اثر برخی آنتی اکسیدان ها بر استقرار و رشد ریز نمونه های دو ژنوتیپ از گردوی ایرانی (Juglans regia L در شرایط درون شیشه ای)
شناسه ملی مقاله: BAGHBANI06_062
منتشر شده در ششمین کنگره علوم باغبانی ایران در سال 1388
مشخصات نویسندگان مقاله:

محمدباقر یاری - دانشجوی کارشناسی ارشد گروه باغبانی دانشکده کشاورزی دانشگاه بوعلی سین
منصور غلامی - دانشیاران گروه باغبانی دانشکده کشاورزی دانشگاه بوعلی سینا
محمود اثنی عشری - دانشیاران گروه باغبانی دانشکده کشاورزی دانشگاه بوعلی سینا
امید کرمی - مربی گروه بیوتکنولوژی دانشکده کشاورزی دانشگاه بوعلی سینا

خلاصه مقاله:
ترکیبات فنولی یکی از مهمترین عوامل محدود کننده در ریز ازدیادی گردو است. برای کنترل آنها از ترکیبات آنتی اکسیدانی استفاده می گردد. در این تحقیق, اثر چهار آنتی اکسیدان بر روی ریزنمونه های دو ژنوتیپ Z60 و Z63 گردو از کلکسیون ایستگاه تحقیقات گردوی تویسرکان بررسی شد. این تحقیق به صورت دو آزمایش فاکتوریل مجزا, برای هر ژنوتیپ و در قالب طرح کاملا تصادفی با 3 تکرار انجام شد. از اسید اسکوربیک, اسید سیتریک, اسید آمینه سیستئین و پلی وینیل پیرولیدین به عنوان فاکتور اول و غلظت های 20 و 40 میلی گرم در لیتر فاکتور دوم در هر تیمار بودند. محیط کشت ریزنمونه ها DKW با 0/2 میلی گرم در لیتر IBA بود. در ژنوتیب Z63 نتایج پس از شش هفته نشان داد که پلی وینیل پیرولیدین در کاهش تعداد ریزنمونه های قهوه ای شده, وزن تر و قطر کالوس تولید شده نسبت به سایر تیمار اثر معنی داری داشته در ژنوتیپ Z60 اسید آمینه سیستئین اثر معنی داری در کاهش تعداد ریز نمونه های قهوه ای شده و وزن ترر کالوس داشت. اما اثر آن روی قطر کالوس معنی دار نبود. اثر وینیل پیرولیدین در قطر کالوس های تولید شده تفاوت معنی داری با سایر تیمارها داشت. از نظر صفات مورد بررسی بین سایر تیمارها و غلظت های به کاربرده شده, در هر دو ژنوتیپ اختلاف معنی داری مشاهده نگردید.

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/99788/