CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بررسی تغییرات اسید آمینه پرولین و قند محلول در شرایط تنش شوری و همزیستی قارچ تریکودرما در گل شاخه بریده لیزیانتوس (Eustoma grandiflorum)

عنوان مقاله: بررسی تغییرات اسید آمینه پرولین و قند محلول در شرایط تنش شوری و همزیستی قارچ تریکودرما در گل شاخه بریده لیزیانتوس (Eustoma grandiflorum)
شناسه ملی مقاله: ICPP06_120
منتشر شده در ششمین کنفرانس ملی فیزیولوژی گیاهی ایران در سال 1398
مشخصات نویسندگان مقاله:

سمانه مهدی پور - دانشجوی کارشناسی ارشد
محمدرضا صالحی سلمی - استادیار ، گروه علوم باغبانی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان
مسعود قاسمی قهساره - استادیار گروه علوم باغبانی، دانشکده ی کشاورزی، دانشگاه شهرکرد

خلاصه مقاله:
لیزیانتوس یکی از مهمترین گل های شاخه بریده در ایران و جهان به شمار می رود. باتوجه به ارزش اقتصادی بالایی که دارد، تولید روز افزون آن به چشم می خورد. از طرفی کشور ایران در کمربند خشکی قرار گرفته است که به همین دلیل همواره معزل شوری گریبان گیر کشاورزان و تولید کنندگان بوده است. یکی از راه های کاهش اثر تنش شوری استفاده از میکروارگانیسم ها در خاک می باشد یکی از قارچ هایی که به منظور کاهش اثر تنش شوری مورد استفاده قرار می گیرد تریکودرما است. این آزمایش در سه سطح شوری (کنترل، 4 و 8 دسی زیمنس بر متر) و چهار سطح قارچ تریکودرما 0)،5،10 و 20 گرم) به منظور بررسی تاثیر متقابل تنش شوری و همزیستی قارچ تریکودرما انجام شد نتایج نشان داد که استفاده از قارچ تریکودرما در بستر کشت موجب افزایش سطح مقاومت گیاه به شوری شد به طوری که بیشترین میزان پرولین و قند های محلول در هنگام استفاده از سطوح بالای قارچ گزارش گردید بنابراین می توان نتیجه گرفت که همزیستی قارچ تریکودرما موجب افزایش تحمل به تنش شوری در لیزیانتوس شد.

کلمات کلیدی:
تنش شوری، تریکودرما، پرولین،قند های محلول، لیزیانتوس

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/998083/