مرضیه حسینی نژاد | سیویلیکا

دکتر مرضیه حسینی نژاد

استاد موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی

معرفی

فارغ التحصیل دانشگاه Melbourne University of Australia و علاقه مند به حوزه بیوتکنولوژی

استان
خراسان رضوی
شهر
مشهد
تلفن
05135425407
آدرس
کیلومتر ۱۲ بزرگراه مشهد قوچان، موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی

عضویت مرضیه حسینی نژاد در مجامع و انجمنهای علمی

  • دبیر شاخه شمال شرق کشور، انجمن پروبیوتیک و غذاهای فراسودمند ایران
  • Executive Management, Asia Pacific Institute of Food Professionals

سمتهای علمی و اجرایی مرضیه حسینی نژاد در کنفرانس ها و نشستهای معتبر ایران

  • اولین همایش ملی امنیت غذایی، ایمنی غذایی و سلامت (دبیر علمی)
  • موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی (عضو هیات علمی)

مقالات بین المللی مرضیه حسینی نژاد

Ramazanidoroh, Fahimeh, Marzieh Hosseininezhad, Dina Shahrampour, and Xiyang Wu. "Edible Packaging as a Functional Carrier of Prebiotics, Probiotics, and Postbiotics to Boost Food Safety, Quality, and Shelf Life." Probiotics and Antimicrobial Proteins (2023): 1-21.
2. Noktehsanj Avval, M., Hosseininezhad, M., Pahlavanlo, A., & Ghoddusi, H. B. (2023). Creating optimal conditions for bacteriocin production from Lactiplantibacillus plantarum isolated from traditionally fermented fruits and vegetables. Research and Innovation in Food Science and Technology, 11(4), 351-366.
"Identification and characterization of inulinases by bioinformatics analysis of bacterial glycoside hydrolases family 32 (GH32)", Wiley, (2023), Vol , No :
"Improving the quality of traditional Iranian bread by using sourdough and optimizing the fermentation conditions", Springer Science and Business Media LLC, (2022), Vol 4, No 5:
"Improving the quality of traditional Iranian bread by using sourdough and optimizing the fermentation conditions", Springer Science and Business Media LLC, (2022), Vol 4, No 5:
"Improving the quality of traditional Iranian bread by using sourdough and optimizing the fermentation conditions", Springer Science and Business Media LLC, (2022), Vol 4, No 5:
"Mulberry (Morus atropurpurea Roxb.) leaf protein hydrolysates ameliorate dextran sodium sulfate-induced colitis via integrated modulation of gut microbiota and immunity", Elsevier BV, (2021), Vol 84, No : 104575
"Effects of enzymatic hydrolysis on physicochemical property and antioxidant activity of mulberry ( Morus atropurpurea Roxb.) leaf protein", Wiley, (2021), Vol 9, No 10: 5379-5390
"The First Report of Bacteriocin Production by the Bacillus coagulans IS2 and its Antibacterial Effects", Egypts Presidential Specialized Council for Education and Scientific Research, (2021), Vol 52, No 2: 195-202
"Comparative survival of exopolysaccharide encapsulated Lactobacillus plantarum and Pediococcus pentosaceus in simulated gastrointenstinal conditions and storage time", Springer Science and Business Media LLC, (2020), Vol 15, No 1: 594-603
"Effect of microbial exopolysaccharide on wheat bran sourdough: Rheological, thermal and microstructural characteristics", Elsevier BV, (2020), Vol 154, No : 371-379
"Application of spore-forming probiotic Bacillus in the production of Nabat - A new functional sweetener", Elsevier BV, (2019), Vol 113, No : 108277
"Investigation on “spontaneous fermentation” and the productivity of microbial exopolysaccharides by Lactobacillus plantarum and Pediococcus pentosaceus isolated from wheat bran sourdough", Elsevier BV, (2018), Vol 96, No : 686-693
"Investigation on “spontaneous fermentation” and the productivity of microbial exopolysaccharides by Lactobacillus plantarum and Pediococcus pentosaceus isolated from wheat bran sourdough", Elsevier BV, (2018), Vol 96, No : 686-693
"Influence of prebiotic and coating materials on morphology and survival of a probiotic strain of Lactobacillus casei exposed to simulated gastrointestinal conditions", Elsevier BV, (2016), Vol 73, No : 162-167
"Influence of prebiotic and coating materials on morphology and survival of a probiotic strain of Lactobacillus casei exposed to simulated gastrointestinal conditions", Elsevier BV, (2016), Vol 73, No : 162-167
"Stress Responses in ProbioticLactobacillus casei", Informa UK Limited, (2014), Vol 55, No 6: 740-749
"Stress Responses in ProbioticLactobacillus casei", Informa UK Limited, (2014), Vol 55, No 6: 740-749
"Proteomics and the stressful life of lactobacilli", Oxford University Press (OUP), (2013), Vol , No : n/a-n/a
"Proteomics and the stressful life of lactobacilli", Oxford University Press (OUP), (2013), Vol , No : n/a-n/a
"Evidence of changes in cell surface proteins during growth of Lactobacillus casei under acidic conditions", Springer Science and Business Media LLC, (2012), Vol 21, No 1: 253-260
"Evidence of changes in cell surface proteins during growth of Lactobacillus casei under acidic conditions", Springer Science and Business Media LLC, (2012), Vol 21, No 1: 253-260
"EVALUATION OF QUALITY CHARACTERISTICS AND MICROBIAL CONTAMINATION OF SAFFRON SAMPLES DRIED BY MICROWAVE", International Society for Horticultural Science (ISHS), (2004), Vol , No 650: 345-353
"EVALUATION OF QUALITY CHARACTERISTICS AND MICROBIAL CONTAMINATION OF SAFFRON SAMPLES DRIED BY MICROWAVE", International Society for Horticultural Science (ISHS), (2004), Vol , No 650: 345-353

مقالات مرضیه حسینی نژاد در کنفرانس های داخلی

استخراج اینولین از گیاه دارویی کاسنی و بررسی اثرافزایش دهندگی رشد اینولین بر روی Lactobacillus rhamnosus
سال 1390
ارائه شده در بیستمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی
بررسی اثرافزایشی رشد Lactobacillus casei تحت تاثیر اینولین استخراج شده از کاسنی چندساله در محیط آزمایشگاهی
سال 1390
ارائه شده در بیستمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی
بررسی اثر پری بیوتیکی اینولین استخراج شده از گیاه کاسنی یک ساله بر روی لاکتوباسیلوس کازئی
سال 1390
ارائه شده در بیستمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی
بررسی امکان جانشینی کامل ساکارز با ایزومالت و سوکرالوز در تهیه پودر ژله پرتقالی
سال 1390
ارائه شده در بیستمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی
ارزیابی اثرپری بیوتیکی اینولین استخراجی از گیاه کاسنی با منشاء غیربومی
سال 1391
ارائه شده در دومین سمینار ملی امنیت غذایی
چالش های صنعتی در تولید و بهره گیری از باکتری های پروبیوتیک
سال 1391
ارائه شده در سومین همایش ملی بیوتکنولوژی کشاورزی ایران (گیاهی، دامی و صنعتی)
بررسی اثر اینولین استخراجی از گیاه دارویی کاسنی بر بازدارندگی لاکتوباسیلوس کازئی و لاکتو باسیلوس رامنوسوس بر باکتری پاتوژن اشرشیاکلی O157:H7
سال 1391
ارائه شده در سومین همایش ملی بیوتکنولوژی کشاورزی ایران (گیاهی، دامی و صنعتی)
نیاز سنجی و کاربرد حسگرهای هوشمند بویایی وچشایی درصنایع غذایی کشور
سال 1392
ارائه شده در بیست و یکمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران
فرایند استخراج به کمک آنزیم ترکیبات زیست فعال گیاهی
سال 1392
ارائه شده در بیست و یکمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران
استفاده از آنزیم های نوین در تبدیل زیستی ضایعات لیگنوسلولزی به مواد با ارزش
سال 1392
ارائه شده در بیست و یکمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران
پدافند غیر عامل در حوزه تولید و فراوری غذا
سال 1392
ارائه شده در همایش ملی پدافند غیر عامل در بخش کشاورزی
توکسین های باکتریایی به عنوان عامل تهدید بیوتروریسم
سال 1392
ارائه شده در همایش ملی پدافند غیر عامل در بخش کشاورزی
Optimizing the method of inulin extraction from Iranian landraces chicory roots using response surface methodology
سال 1393
ارائه شده در اولین کنفرانس بین المللی صمغ های بومی و کاربرد آن در صنعت غذا
Methods of isolating different structural fraction of inulin from chicory plants and physiochemical properties of the resulting compunds
سال 1393
ارائه شده در اولین کنفرانس بین المللی صمغ های بومی و کاربرد آن در صنعت غذا
Progressive concept of postbiotic metabolites, new horizons of applied microbiology in functional foods and nutraceuticals
سال 1402
ارائه شده در بیست و چهارمین کنگره بین المللی میکروب شناسی ایران

مقالات مرضیه حسینی نژاد در ژورنال های داخلی

عملکرد کشت میکروبی آغازگر جدا شده از تخمیر کنترل شده خمیرترش بر ویژگی های فیزیکوشیمیایی و خصوصیات پوسته نان نیمه حجیم
سال 1395
ارائه شده در فصلنامه علمی پژوهشی میکروبیولوژی کاربردی در صنایع غذایی
ارزیابی و مقایسه کیفی اینولین استخراجی از کاسنی بومی ایران با اینولین حاصل از سایر منابع
سال 1391
ارائه شده در فصلنامه پژوهش و نوآوری در علوم و صنایع غذایی
اثر اینولین استخراجی از کاسنی و سیب زمینی ترشی بر مقاومت به صفرا و بازدارندگی دو گونه لاکتوباسیلوس در برابر اشرشیاکلی O157:H7
سال 1392
ارائه شده در فصلنامه پژوهش و نوآوری در علوم و صنایع غذایی
بهینه سازی فرمولاسیون پودر ژله میوه ای کم کالری با استفاده از شیرین کننده های سوکرالوز و ایزومالت
سال 1394
ارائه شده در فصلنامه پژوهش و نوآوری در علوم و صنایع غذایی
بررسی روش های مختلف جداسازی و خواص فیزیکوشیمیایی فراکسیون های با طول زنجیره مختلف اینولین حاصل از گیاه کاسنی
سال 1394
ارائه شده در فصلنامه پژوهش و نوآوری در علوم و صنایع غذایی
بررسی خصوصیات کیفی و زنده مانی باکتری های لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس و باسیلوس کواگولانس در نان پروبیوتیک
سال 1397
ارائه شده در فصلنامه پژوهش و نوآوری در علوم و صنایع غذایی
بهینه سازی تخمیر کنترل شده خمیرترش سبوس برنج و ارزیابی خصوصیات کیفی نان حجیم با استفاده از روش (RSM)
سال 1398
ارائه شده در فصلنامه علمی فناوری های جدید در صنعت غذا
ارزیابی عملکرد ماتریکس ریزپوشانی بر زنده مانی باکتری های لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس و باسیلوس کوآگولانس در شرایط شبیه سازی معده و روده
سال 1396
ارائه شده در فصلنامه علمی پژوهشی میکروبیولوژی کاربردی در صنایع غذایی
ارزیابی تاثیر آغازگر لاکتوباسیلوس پلانتاروم جدا شده در تخمیر کنترل شده خمیرترش سبوس گندم بر خصوصیات کیفی نان حجیم خمیرترشی به روش سطح پاسخ
سال 1397
ارائه شده در فصلنامه علمی پژوهشی میکروبیولوژی کاربردی در صنایع غذایی
مقایسه زنده مانی باکتری های لاکتوباسیلوس پلانتارم (A(۷ و G(۲)S ریزپوشانی شده با ماتریکس های بیوپلیمری مختلف در شرایط شبیه سازی معده و روده و در طول مدت ماندگاری
سال 1397
ارائه شده در فصلنامه علمی پژوهشی میکروبیولوژی کاربردی در صنایع غذایی
ارزیابی جمعیت باکتریایی و تغییرات بیوشیمیایی طی تخمیر خودبخودی سبوس گندم
سال 1398
ارائه شده در فصلنامه علمی پژوهشی میکروبیولوژی کاربردی در صنایع غذایی
اثر ضدباکتریایی چند اسانس گیاه دارویی درکنترل باکتری های عامل پوسیدگی و پژمردگی سیب زمینی در شرایط آزمایشگاه و گلخانه
سال 1395
ارائه شده در مجله تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران
اثر اینولین استخراجی از منابع گیاهی متفاوت بر مقاومت به شرایط اسید معدی در دوگونه لاکتوباسیلوس
سال 1393
ارائه شده در مجله تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران
جداسازی و شناسایی فلور قارچی کشمش های عمده خراسان رضوی بر پایه ویژگی های مورفولوژیکی و مولکولی
سال 1394
ارائه شده در دوماهنامه پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران
اثر تنش حرارتی بر مقاومت دو سویه از باسیل های اسپورزا در مدل شبیه سازی دستگاه گوارش و بررسی خواص پروبیوتیکی آنها
سال 1401
ارائه شده در فصلنامه پژوهش و نوآوری در علوم و صنایع غذایی
ایجاد شرایط بهینه برای تولید باکتریوسین از لاکتی پلانتی باسیلوس پلانتاروم جداشده از میوه ها و سبزی های تخمیری سنتی
سال 1401
ارائه شده در فصلنامه پژوهش و نوآوری در علوم و صنایع غذایی
جداسازی و تعیین ویژگی باکتریوسین حاصل از باکتری لاکتی پلانتی باسیلوس پلانتاروم جدا شده از فراورده های تخمیری بر پایه میوه و مقایسه با نایسین تجاری
سال 1402
ارائه شده در دوماهنامه پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران
بهینه سازی فرمولاسیون پوشش خوراکی پروبیوتیک و بررسی خواص فیزیکی و بافتی آن جهت پوشش دهی نبات فراسودمند
سال 1399
ارائه شده در مجله علوم و صنایع غذایی ایران
کاربرد حسگرهای زیستی در شناسایی آلاینده های محیط زیستی ناشی از صنایع کشاورزی
سال 1392
ارائه شده در مجله انسان و محیط زیست

تالیفات مرضیه حسینی نژاد

Single-Cell Protein–A Group of Alternative Proteins. In Alternative Proteins (pp. 49-63)(CRC Press)
2022 - انگلیسی
آنزیمها در صنایع غذایی(انتشارات دانشگاه فردوسی مشهد)
1401 - فارسی
حسگرهای هوشمند در صنایع غذایی(انتشارات جهاد دانشگاهی)
1394 - فارسی
اصول و مبانی HACCP(انتشارات جهان فردا)
1384 - فارسی
مبانی مهندسی صنایع غذایی(انتشارات بارثاوا)
1374 - فارسی

تحصیلات مرضیه حسینی نژاد

دکتری تخصصی Food Biotechnology
2004 - 2008
کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی
1371 - 1373
کارشناسی صنایع فراورده های کشاورزی
1365 - 1369

سوابق شغلی مرضیه حسینی نژاد

سایر سوابق عضو هیات علمی سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران شاخه خراسان
1373 - 1381
سایر سوابق پارک علم و فن آوری خراسان
1381 - 1386
سابقه کار دانشگاهی موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی خراسان
1386 - تاکنون

سوابق حضور مرضیه حسینی نژاد در دوره ها و کارگاههای تخصصی

6th Asia-Pacific Probiotic Workshop - chulalongkorn university, Thailand
(2019)
5th Asia-Pacific Probiotic Workshop - UTM Malaysia
(2018)
4th Asia-Pacific Probiotic Workshop - Ho Chi Minh City University of Technology, Vietnam
(2017)
3rd Asia-Pacific Probiotic Workshop - Research Institute of Food Science and Technology, Iran
(2016)
1st Asia-Pacific Probiotic Workshop - Lincoln University, New Zealand
(2014)