مکان یابی عرصه های امداد و نجات برای بحران زلزله با تاکید بر فضاهای چند عملکردی (نمونه موردی: حوزه بلافصل دانشکده هنر و معماری دانشگاه یزد)

سال انتشار: 1398
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 689

فایل این مقاله در 21 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NCSAC05_020

تاریخ نمایه سازی: 21 اسفند 1398

چکیده مقاله:

دانشکده هنر و معماری واقع در بافت تاریخی شهر یزد به واسطه بارگذاری جمعیت بیش از ظرفیت بافت سکونتی، از آسیب پذیری بلای در برابر بحران چون زلزله برخوردار است. لذا این پژوهش با هدف مکان یابی عرصه های امداد و نجات با تاکید بر فضاهای چند عملکردی به دنبال کاهش آسیب پذیری این دانشکده در برابر زلزله می باشد. جمع آوری اطلاعات به روش اسنادی و میدان است که با استفاده تلفیق روش دلفی و تحلیل سلسله مراتبی AHP به تدقیق وزن دهی معیارها و شاخص ها پرداخته شد. در نهایت با استفاده از نرم افزار GIS به اولویت بندی مکانی عرصه های امداد و نجات با تکید برفضاهای چند عملکردی برای دانشکده هنر معماری دست یافته شد. نتایج نشان می دهد که عرصه های در فاصله نزدیک به دانشکده هنر و معماری و نزدیک به محورهای اصلی منتهی به دانشکده و همچنین فضاهای کاروانسرا، پارکینگ موجود در بافت تاریخی از اولویت بالاتری برای مکان یابی این عرصه ها برخوردار هستند.

کلیدواژه ها:

مکان یابی عرصه های امداد و نجات در بافت تاریخی ، فضاهای چند عملکردی ، GIS و AHP ، دلفی ، دانشکده هنر و معماری دانشگاه یزد

نویسندگان

میلاد بهبودی سعدآباد

دانشجوی کارشناسی ارشد، برنامه ریزی شهری دانشگاه یزد

رضا اکبری

استادیار، گروه شهرسازی دانشگاه یزد