مقایسه تأثیر دو روش مکانیکی ریپرینگ و کنتور فارو در جلوگیری از رواناب و رسوب

سال انتشار: 1384
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,476

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

WATERSHED02_048

تاریخ نمایه سازی: 8 دی 1389

چکیده مقاله:

این تحقیق جهت بررسی تأیید 2-سازه مکانیکی ویپرینگ و کنتور فارو با شاهد به منظور تأیید هر کدام از سازه ها درکاهش رواناب و رسوب در قالب طرح آماده بلوک های کامل تصادفی با 3 تیمار و 3 تکرار به مرح له اجرا درآمده است البته گفتنی است که این تحقیق در دو شیب8/5% و13/5% اجرا شده . تمامی تیمارها روی خطوط تراز اجرا شدند و در هر دو شیب کرت هائی به ابعاد 15*10متر احداث گردید و در هر کرت یکی از سازه ها احداث شد و در متنهی الیه شیب هر کرت حوضچه هایی به منظ ور جمع آوری رواناب و رسوب حاصل از بارندگی طراحی شد ودور تا دور کرت ها تا ارتفاع 25 سانتیمتر بالا آورده شد تا رواناب بالادست به کرت وارد نشود و یا رواناب کرت از آن خارج نشود براساس داده های بدست آمده و تجزیه و تحلیل های آماری به عمل آمده اختلاف معنی داری ب ین سازه های اجرا شده با یکدیگر و با شاهد وجود دارد آمار برداری پس از هر بارندگی که تولید رواناب کرده بود به انجام رسید و در پایان تجزیه و تحلیل آماری بر روی داده ها صورت گرفت نتایج بدست آمده حکایت از آن دارد که سازه های ایجاد شده تأثیر بسزایی در جلوگیری از رواناب داشتند، و با توجه به اینکه فرصت نفوذ آب به داخل زمین افزایش یافته است سبب افزایش رطوبت خاک شده اند . این امر نشان دهنده مثبت بودن احداث این سازه ها جهت جلوگیری از هرزآب در دامنه ها دارد در شیب 8/5%کنتورفارو بیشتر از ریپرینگ از بروز رواناب و رسوب جلوگیری نمود و در شیب 13/5% به دلیل وجود یک لایه غیر قابل نفوذ از جنس آهک در عمق 40 سانتی متری خاک محل اجرای تحقیق طبق تجزیه و تحلیل های بدست آمده از آزمایشات آماری سازه رپرینگ بیشترین تأثیر را بر روی رواناب و رسوب داشته است به طور متوسط درصد پوشش گیاهی در شاهد حدوداً 13 % در کنتورفارو 22 % و در رپرینگ حدوداً 19 % برآورد گردیده است .

نویسندگان

پیمان معدنچی

کارشناس ارشد مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی کرمان

محسن بنی اسدی

عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی کرمان

محمدرضا جهانشاهی

کارشناسان مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی کرمان

سیدامیررضا محسنی

کارشناسان مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی کرمان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • پیمانی و میفی - 1354- نشریه شماره 17، انتشارات موسسه ...
  • صیادی، محمد 1363- نشریه شماره 11، انتشارات موسسه تحقیقات جنگلها ...
  • قدیری، حسین 1370 - حفاظت خاک - انتشارات دانشگاه شهید ...
  • رفاهی، حسینقلی - 1379 - فرسایش _ و کنترل آن ...
  • بنی اسدی، محسن -1379 - گزارش نهایی طرح تحقیقاتی ذخیره ...
  • Branson F.A ./R.F.Miller, and I . S Mcqueen.1 962.Effects of ...
  • نمایش کامل مراجع