اثر منابع و سطوح پتاسیم در کمیت و کیفیت برگ توت در گیلان

سال انتشار: 1384
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,467

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SSCI09_048

تاریخ نمایه سازی: 30 خرداد 1385

چکیده مقاله:

کاهش تولید برگ توت به علت کمبود پتاسیم کاملا محسوس است به طوری که این کاهش در هندوستان 12 درصد گزارش شده است. طبق گزارش فائو میزان مصرف کودهای شیمیایی ازته، فسفره و پتاسه در توتستان ها در ژاپن وروسیه به نسبت 1-1-2- بوده و مقدار آهک به میزان یکتن در هکتار است. در ژاپن هر ساله 10- 7/5 تن در هکتار نیز از کودهای آلی و کمپوست که شامل کاه و کلش و شاخه و برگ توت و بقایا و فضولات کرم ابریشم می باشد استفاده می شود. در چین مقدار کود با توجه به تولید تخم نوغان و یا تولید ابریشم خام متفاوت بوده به طوری که برای پرورش کرم ابریشم، به منظور تولیدد ابریشم خام، مقدارمصرف کودشیمیایی ازته، فسفره و پتاسه به ترتیب 315 – 135 – 225 کیلوگرن در هکتار و به منظور تولید تخم نوغان به نسبت 5- 3-4- یعنی 300-180-240 کیلوگرم در هکتار است. در ایران نسبت کود ازته ، فسفره و پتاسه 6-3-4 یعنی به میزان 300-150-200 کیلوگرم در هکتار می باشد. Jianrong و همکاران (1995) در چین با کاربرد سطوح مختلف پتاسیم (0، 150، 90 و 135 کیلوگرم در هکتار K2O) بر روی توت دریافتند که پتاسیم سبب افزایش رشد درختان توت گردیده است و از طرف دیگر درختان تیمار شده با پتاسیم یکنواختی رشد بیشتری داشته و از شاخه های بلندتر با برگهای سبزتر، تازه تر و بزرگتر برخوردار می باشند. از طرف دیگر پتاسین سبب بهبود خصوصیات کیفی برگهای توت گردیده و برگهایی که از پتاسیم بیشتری نیز بوده اند . برخوردار بودند، دارای پروتئین بیشتری نیز بودند (میازن بالای پتاسیم برگ سبب افزایش تولید پروتئین می گردد). بیشترین عملکرد از تیمار 135 در هکتار K2O به میزان 28 کیلوگرم در هکتارحاصل شد که نسبت به شاهد 33 درصد افزایش عملکرد داشت. Rangasamy , Shankar (1999) با بررسی تاثیر ازت و پتاسیم در عملکرد و کیفیت برگ توت در چهار منطقه هندوستان دریافتند که بهترین نتیجه از تیمار کاربرد 400 کیلوگرم در هکتار N بعلاوه 200 کیلوگرم در هکتار K2O بدست آمد که اختلاف معنی دار با سایر تیمارها نشان داد. Shankar , Maibaum (2000) بامقایسه تاثیر دو منبع کودی سولفات و کلرید پتاسیم بر روی توت در هندوستان دریافتند که 120 کیلوگرم در هکتار K2O از منبع سولفات پتاسیم نتیجه بهتری نسبت به تیمار 120 کیلوگرم K2O ازمنبع کلرید پتاسیم داشته است که این اختلاف را ناشی از مصرف سولفات و اثر آن در افزایش تعداد شاخه، طول شاخه و تعداد برگها در گیاه دانستند.

نویسندگان

مهرداد شهابیان

عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی مازندران

محمدجعفر ملکوتی

استاد دانشگاه تربیت مدرس و سرپرست موسسه تحقیقات خاک و آب

سیداسماعیل حسینی

کارشناس شرکت سهامی پرورش کرم ابریشم ایران

محمدرضا تک سخن

کارشناس شرکت سهامی پرورش کرم ابریشم ایران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • جوانشیر، کریم. 1374. توت برای ابریشم و ابریشمهای بدون توت. ...
  • Jianrong, F., Z. Changgeng, J. Lina. and W. Zheng. 1995. ...
  • Maibanm, W., and M. A. Shankar. 2000. Effect of two ...
  • Shankar, M. A. and B. T. Rangasamy. 1999. Effect of ...
  • نمایش کامل مراجع