تاثیر کووید 19 بر روی تغذیه و سبک زندگی

سال انتشار: 1399
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,181

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

HECOVID01_085

تاریخ نمایه سازی: 12 آذر 1399

چکیده مقاله:

مقدمه: کووید 19 در دسامبر 2019 در ووهان چین ظهور پیدا کرد و این پاندمی یک تغییر گسترده در سلامت مردم، سبک زندگی و روابط بین فردی و فاصله ی اجتماعی و تغییرات اقتصادی به وجود آورد. هدف از این مقاله گردآوری تغییرات مثبت و منفی این پاندمی بر سبک زندگی انسان . روش: این مقاله با مطالعه 10 مقاله انگلیسی از پایگاه های اطلاعاتی google scholar و pubmed گردآوری شده است . یافته ها : کووید 19 علاوه بر تاثیرات منفی بر سلامت جسمی و روانی و روابط اجتماعی و اقتصادی و ...تاثیرات مفید و متفاوتی هم بر زندگی انسان های سرتاسر جهان گذاشته است از جمله این تغییرات قرنطینه ی مردم در منزل، کار از راه دور،تحصیل کودکان در خانه و روبه رو شدن با تغییرات مرتبط با قرنطینه و اتفاق های استرس زا است. عده ای عادت های مفیدی از جمله ورزش کردن،ترک سیگار،خوردن غذاهای ارگانیک و رژیم های مدیترانه ای را کسب کردند و دنیا با سبک جدیدی از تحصیل از راه دور که تا قبل از این پاندمی جدی گرفته نمی شد آشنا شد و تا کنون تاثیرات مفیدی هم داشته است. 18 %تا 30 % افراد با ورزش کردن وزن خود را کاهش دادند . طبق تحقیقاتی که انجام شده بالای 40 %تا 52 % افراد حجم بیش تری غذا و میان وعده مصرف کرده اند که این موضوع سبب افزایش وزن در این افراد شده است. افزایش BMI مرتبط است با کاهش سوزاندن سبزیجات و میوه و افزایش مصرف گوشت و لبنیات و فست فود. در این دوران میزان مصرف الکل توسط افراد معتاد افزایش پیداکرده ولی 3/3% مصرف کنندگان سیگار به علت نگرانی در مورد بیماری های تنفسی سیگارکشیدن را ترک کردند 15% افراد به کاشتن یا خریدن میوه ها و سبزیجات ارگانیک روی آوردند. نتیجه گیری: میتوان علاوه بر نکات منفی این پاندمی بر روی جنبه های مثبت آن تاکید کرد و مردم را تشویق به تغییر سبک زندگی و کسب عادت های مثبت در این دوران کرد.

کلیدواژه ها:

نویسندگان

فاطمه افضلی

دانشجوی کارشناسی مامایی، دانشگاه آزاد اسلامی ، واحد اصفهان (خوراسگان) ، اصفهان ، ایران

فرزانه غلامعلیان

عضو هیات علمی گروه مامایی ، دانشکده پرستاری و مامایی ، مرکز تحقیقات سلامت جامعه ، دانشگاه آزاد اسلامی ، واحد اصفهان (خوراسگان) ، اصفهان ، ایران