ارزیابی کیفیت خدمات کتابخانه دیجیتال دانشگاه علوم پزشکی اصفهان از دیدگاه کاربران با استفاده از مدل DigiQUAL

سال انتشار: 1397
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 326

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_HIM-15-1_005

تاریخ نمایه سازی: 23 دی 1399

چکیده مقاله:

مقدمه: امروزه خدمات کتابخانه ها به شدت تحت تاثیر فنآوری اطلاعات قرار گرفته؛ به گونه ای که این امر باعث تغییر در نحوه ارایه خدمات شده است. بنابراین، پژوهش حاضر با هدف ارزیابی کیفیت خدمات کتابخانه دیجیتال دانشگاه علوم پزشکی اصفهان از دید کاربران انجام گردید. روش بررسی: این مطالعه از نوع پیمایشی و جامعه آماری آن شامل ۳۳۱ نفر از دانشجویان تحصیلات تکمیلی و اعضای هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان بود که به روش نمونه گیری تصادفی بر اساس جدول نمونه گیری Morgan انتخاب شدند. ابزار تحقیق، پرسشنامه DigiQUAL بود. داده ها با استفاده از آزمون های ANOVA و t در نرم افزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. یافته ها: میانگین کیفیت خدمات در همه ابعاد مدل DigiQUAL پایین تر از حد متوسط ۴ بود. بیشترین و کمترین میانگین کیفیت خدمات در گروه اعضای هیات علمی به ترتیب به پوشش موضوعی (۵۶ / ۴) و سودمندی (۰۷ / ۳) اختصاص داشت. بیشترین و کمترین میانگین بین دانشجویان تحصیلات تکمیلی نیز مربوط به دقت و صحت (۵۶ / ۴) و سودمندی (۹۶ / ۲) بود. همچنین، ارتباط معنی داری بین کیفیت خدمات کتابخانه دیجیتال و متغیرهای سن، جنسیت و مقطع تحصیلی وجود داشت. نتیجه گیری: با توجه به پایین بودن میانگین کیفیت خدمات کتابخانه دیجیتال، ضروری است تا کتابداران و مسوولان کتابخانه توجه بیشتری به بهبود کیفیت خدمات دیجیتال و همچنین، آموزش بیشتر کاربران داشته باشند. نتایج به دست آمده از مطالعه می تواند برای استفاده کنندگان از کتابخانه های دیجیتال مفید باشد.

کلیدواژه ها:

کتابخانه دیجیتال ، کنترل کیفیت ، ارزشیابی سیستم های کامپیوتری

نویسندگان

علیرضا رحیمی

استادیار، کتابداری و اطلاع رسانی، مرکز تحقیقات فنآوری اطلاعات در امور سلامت، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران

محمدرضا سلیمانی

دانشیار، کتابداری و اطلاع رسانی، مرکز تحقیقات فنآوری اطلاعات در امور سلامت، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران

علیرضا هاشمیان

دانشجوی کارشناسی ارشد، کتابداری و اطلاع رسانی پزشکی، مرکز تحقیقات فنآوری اطلاعات در امور سلامت، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران