تجویز اطلاعات سلامت: جایگاه کتابداران و اطلاع رسانان پزشکی در مشارکت آگاهانه بیمار در فرایند درمان

سال انتشار: 1398
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 205

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_HIM-16-6_004

تاریخ نمایه سازی: 23 دی 1399

چکیده مقاله:

دسترسی به اطلاعات سلامت مناسب، حق تمامی افراد جامعه است که علاوه بر ارتقای خودمراقبتی، زمینه ساز پیشگیری و برخورد آگاهانه با مشکلات ناشی از بیماری ها خواهد شد، اما وجود برخی موانع، انتقال اطلاعات مناسب از سوی اعضای تیم درمان به بیمار را مختل می کند که از آن جمله می توان به کم حوصلگی و کمبود وقت پزشکان برای آموزش بیمار، مهارت های ارتباطی ضعیف طرفین، عدم برخورداری از زبان مشترک و بی توجهی به نیاز بیمار به اطلاعات (۱) اشاره نمود که همگی میتواند منجر به فراموشی بخش عمده ای از اطلاعات دریافت شده توسط بیمار، پس از مدتی کوتاه و در نهایت، کاهش رعایت توصیه های درمانی و پیامدهای بهداشتی نامطلوب و تحمیل هزینه به سیستم بهداشت و درمان و بیمار شود. بنابراین، ایجاد بستر مناسبی که زمینه ساز ارایه اطلاعات باکیفیت، موثق و متناسب با نیاز بیماران باشد، ضرورت دارد. اگرچه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بر خودمراقبتی و حفظ سلامت جامعه تاکید نموده، به نظر می رسد اطلاعات سلامت به طور هدفمند در اختیار جامعه قرار نگرفته است و نوعی سردرگمی در دستیابی به اطلاعات سلامت باکیفیت و گرایش به سمت اطلاعات نامعتبر مشاهده می شود (۱).

نویسندگان

لیلا شهرزادی

مربی، کتابداری و اطلاعرسانی پزشکی، گروه کتابداری و اطلاع رسانی پزشکی، دانشکده مدیریت و اطلاعرسانی پزشکی و مرکز تحقیقات فنآوری اطلاعات در امور سلامت، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران

مریم اخوتی

دانشیار، کتابداری و اطلاعرسانی پزشکی، مرکز تحقیقات انفورماتیک پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی کرمان، کرمان، ایران