تاثیر فناوری اطلاعات در پرونده سازی الکترونیک و بهبود فرآیندهای پرستاری

سال انتشار: 1399
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 238

نسخه کامل این مقاله ارائه نشده است و در دسترس نمی باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

THPC03_154

تاریخ نمایه سازی: 6 اسفند 1399

چکیده مقاله:

مقدمه: فرآیند ثبت مستندات بالینی به عنوان یکی از کلیدی ترین نقش های پرستاران و ابزاری موثر در زمینه ثبت وضعیت بالینی بیمار، نیازهای فردی و پاسخ بیمار به مراقبتها بوده و روشی برای ارتباط تیم درمان و استفاده از تجارب بیمار شناخته میشود. با توجه به ظهور چشمگیر سیستمهای اطلاعاتی و فناوری پژوهشگران برآنند که به بررسی تاثیر فناوری اطلاعات در پرونده سازی الکترونیک و بهبود فرآیندهای پرستاری بپردازند.روش کار: مطالعه حاضر از نوع مروری میباشد که در سال 1399 و با توجه به جستجوی کلید واژه های EHR، Documentation، Electronic Health Record، Computerized Medical Record، Nursing Care ، پرونده سازی الکترونیک و مراقبتهای پرستاری در پایگاه های اطلاعاتی PubMed، Elsevier، Sid و موتور جستجوی Google Scholar با استفاده از عبارات بولین (AND / OR) به انجام رسید. جستجوی منابع از خرداد تا تیر 1399 انجام شد. معیارهای ورود به پژوهش براساس میزان ارتباط آنها با هدف مطالعه، دسترسی رایگان به مطالعه، بازه زمانی انتشار مطالعه از 2010 تا 2020 و زبان انتشار مطالعه فارسی یا انگلیسی بود. در نهایت مقالات منتخب بار دیگر توسط پژوهشگران مورد بازبینی قرار گرفت.یافته ها: پس از اتمام جستجو از 24 مقاله، 11 مقاله با اعمال معیارهای ورود وارد مطالعه گردید که در چهار حوزه ی بررسی دیدگاه ها و رضایت سنجی پرستاران 4) مقاله)، بررسی فرصتها و تهدیدهای پیشرو 5)) مقاله)، عوامل موثر درپذیرش 3)) مقاله) و ارزیابی نیازهای پرستاران 2) مقاله)موضاعات را مورد بررسی قرارمیدادندد. جنبه های مورد تاکید مقالات شامل هوش بالینی 54) درصد)، تبادل بالینی اطلاعات 63) درصد)، افزایش ایمنی و سرعت انجام کار 72) درصد)، حصول یکپارچگی در کل سیستم 63) درصد) و صرفه جویی در هزینه ها و سهولت جمع آوری و پردازش اطلاعات در تصمیم گیریهای مدیریتی 54) درصد) بود.نتیجه گیری: با توجه با یافته های این مطالعه مشخص شد که استفاده از سیستمهای فناوری اطلاعات از جمله سیستمهای پایانه های بالین بیمار، قلم نوری و دستیار شخصی دیجیتال با استفاده از فناوریهای تشخیص گفتار، سیستم بارکد، فناوری اسکن و فرمها و قالبهای ساختمند با امکان پیاده سازی هوش بالینی در تصمیم گیریهای درمانی و احتمال کاهش خطا و افزایش ایمنی و سرعت و حل مسائل چالشی از جمله تجهیزات ناکافی، امکان طراحی ضعیف سیستمها، امکان عدم دریافت آموزش کافی و مقاومت کارکنان در پذیرش و انطباق با سیستم جدید میتوان تاثیر بالقوه ای را در بهبود فرآیندهای پرستاری و در نهایت پیادهسازی پرونده الکترونیک شاهد بود.

کلیدواژه ها:

EHR ، Documentation ، Electronic Health Record ، Computerized Medical Record ، Nursing Care ، پرونده سازی الکترونیک و مراقبتهای پرستاری.

نویسندگان

امید قربانی

دانشجو کارشناسی پرستاری، گروه پرستاری، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران.

سحر هادیفر

دانشجوی کارشناسی فناوری اطلاعات سلامت، گروه فناوری اطلاعات سلامت، دانشکده مدیریت و اطلاع رسانی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران.

اکرم مالکی

دانشجو کارشناسی پرستاری، گروه پرستاری، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران.