تأثیر استراتژی مدیریت دانش و رهبری تحول آفرین بر رفتار شهروندی و ایجاد عدالت سازمانی (مورد مطالعه پرسنل مجتمع فولاد مبارکه اصفهان)

سال انتشار: 1399
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 344

فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF و WORD قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

CAMCONF03_060

تاریخ نمایه سازی: 12 اسفند 1399

چکیده مقاله:

هدف پژوهش اخیر تأثیر استراتژی مدیریت دانش و رهبری تحول آفرین بر رفتار شهروندی و ایجاد عدالت سازمانی میباشد. این تحقیق از نظر ماهیت و هدف کاربردی و از نظر روش جمع آوری داده ها از نوع توصیفی و پیمایشی است. حجم نمونه 70 نفر از پرسنل مجتمع فولاد مبارکه اصفهان بوده است. برای آزمون فرضیات اقدام به عملیاتی سازی سه دسته متغیرنمودند. بر اساس آزمون کولموگرف اسمیرنوف جامعه آماری نرمال نبوده و لازم به ذکر است که برای روایی از نظر اساتید دانشگاه و متخصصان جامعه مربوط، یاری گرفته شد. ابزار جمع آوری اطلاعات، پرسشنامه محقق ساخته روایی آن با استفاده از نظر اساتید راهنما و متخصصان و صاحب نظران مدیریت و پایایی آن از طریق شاخص آلفای کرونباخ معادل % 81 به دست آمد. ضریب آلفای کرونباخ برای کل پرسشنامه و شاخص های آن از 0/7 بیشتر بوده و لذا پایایی بالای پرسشنامه تأیید میگردد. برای آزمون مدل مفهومی تحقیق از نرم افزار Smart PLS، استفاده میشود. پایایی مدل براساس پیشآزمون 30 تایی و با توجه به دو روش آلفای کرونباخ و با توجه به معیار پایایی مرکب در حد قابل قبولی است و پایایی کل پرسشنامه برابر با 81.0 است. نتایج حاکی از آن است که بین رهبری تحول آفرین با مولفه های استراتژی مدیریت دانش(ایجاد دانش، ذخیره دانش، تسهیم دانش، کاربرد دانش) و رفتار شهروندی و عدالت رابطه معناداری وجود دارد.

نویسندگان

سعید لندران اصفهانی

عضو هیئت علمی و استادیار، دکتری مدیریت بازرگانی، گرایش رفتار سازمانی- منابع انسانی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد مبارکه، اصفهان، ایران

علی مردانی لنجی

دانشجوی کارشناسی ارشد، مدیریت صنعتی، گرایش مدیریت عملکرد، دانشگاه آزاد اسلامی واحد مبارکه، اصفهان، ایران

محمدجواد نصیری

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت صنعتی گرایش مدیریت عملکرد دانشگاه آزاد اسلامی واحد مبارکه، اصفهان، ایران