اقتصاد سیاسی و ریشه های تاریخی توسعه نیافتگی با تمرکز بر مطالعه تاثیر سیاست های استعماری بر روند تولید در کشور های توسعه نیافته.

سال انتشار: 1399
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 880

فایل این مقاله در 16 صفحه با فرمت PDF و WORD قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

IEEM03_046

تاریخ نمایه سازی: 18 اسفند 1399

چکیده مقاله:

بر اساس مطالعات صورت گرفته در این تحقیق، در پیدایش پدیده فقر عوامل گوناگونی موثر هستند که مهمترین آن عوامل، عوامل سیاسی، اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و ساختاری است. علل گسترش فقر در کشورهای در حال توسعه، به دلیل مسائل سیاسی که ناشی از یک زمینه تاریخی در این کشورها است در ساختار معیوب و وابسته این کشورها ریشه دارد. وابستگی اقتصادی، فرهنگی، معیشتی و سیاسی به کشورهای صاحب قدرت که توانسته اند با در اختیار گرفتن شریان های اصلی پولی و فرهنگی، از بعد از جنگ جهانی دوم یک جریان بزرگ و سیال پیرامون به مرکز را شکل بدهند، و نتیجه آن روی کار آمدن حکومت های دیکتاتوری وابسته، جنگ های متعدد، رواج افراط گرایی، خام فروشی، فرار مغز های و سایر سیاست های تداوم وابستگی بوده است. در مجموع می تواند گفت فقر در کشورهای در حال توسعه دارای ریشه ای ساختاری است که این ساختار خود معلول نظام سرمایه داری است.

کلیدواژه ها:

فقر ، نظام سرمایه داری ، کشورهای در حال توسعه ، اقتصاد سیاسی رشد و توسعه نیافتگی ، استعمار ، استثمار ، شاخص نظام سرمایه داری ، داده های پانلی ، فراتحلیل

نویسندگان

امیرحسین خدادادی

کارشناس ارشد اقتصاد توسعه