ت‍دوی‍ن‌ ب‍س‍ت‍ه‌ ح‍م‍ای‍ت‍ی‌ ارت‍ق‍ای‌ ن‍ظام‌ ت‍ام‍ی‍ن‌ م‍ال‍ی‌ ش‍رک‍ت‌ه‍ای‌ ص‍ادرک‍ن‍ن‍ده‌ خ‍دم‍ات‌ ف‍ن‍ی‌ و م‍ه‍ن‍دس‍ی‌ در ب‍ازار ک‍ش‍وره‍ای‌ اس‍لام‍ی‌

نوع محتوی: طرح پژوهشی
زبان: فارسی
شناسه ملی سند علمی: R-1173587
تاریخ درج در سایت: 23 فروردین 1400
دسته بندی علمی:
مشاهده: 51
تعداد صفحات: 0
سال انتشار: 1392

متن کامل این طرح پژوهشی منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل طرح پژوهشی (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این طرح پژوهشی:

چکیده طرح پژوهشی:

توسعه صادرات هر کشور در راستای ارتقای تولید و توسعه ملی نیازمند بسترها و امکاناتی است که با تجهیز منابع مالی در این بخش در عرصه بین‌الملل رقابت‌پذیر خواهد بود. بنابراین ورود به بازارهای بین‌المللی بدون تکیه بر استراتژی‌های صحیح و کارا برای تامین مالی داخلی و خارجی امکان‌پذیر نمی‌باشد. یکی از بخش‌های پیشرو در حوزه صادرات ایران، شرکت‌های صادرکننده خدمات فنی و مهندسی می‌باشد که در دهه اخیر از پتانسیل بالایی برای ارائه خدمات در بازارهای منطقه برخوردار بوده است. این مطالعه نیز با رویکرد تحلیلی و توصیفی، ضمن معرفی ابزارهای تامین مالی و تجربه کشورها و نیز پرداختن به روند نهادهای مالی و پولی داخلی و خارجی در راستای تدوین بسته حمایتی ارتقای نظام تامین مالی شرکت‌های صادرکننده خدمات فنی و مهندسی در بازار کشورهای اسلامی انجام شده است. نتایج پژوهش نشان می‌دهد که هر سه عامل اصلی تعیین شده اعم از عوامل حقوقی، زیرساختی و سیاسی، عوامل مالی درسیستم بانکی و نیز عوامل درون شرکتی به‌همراه اجزای آنها در سطح معنی‌داری بالایی بر وجود مشکلات و محدودیت‌های تامین مالی شرکت‌های صادرکننده خدمات فنی و مهندسی دلالت دارد. میزان آگاهی و شناخت شرکت‌های صادرکننده خدمات فنی و مهندسی از ابزارهای تامین مالی و نیز استفاده از آنها محدود می‌باشد.در تدوین بسته راهکارهایی در سطح کلان کشوری از قبیل بازنگری به‌صورت اصلاح و تعدیل سیاست‌گذاری‌های پولی، تجدیدنظر در رویکرد تعاملی مدیران بخش‌های مالی کشور با مدیران و تشکل‌های صادرکننده خدمات فنی و مهندسی کشور، ارتقای دانش مالی شرکت‌های صادرکننده با توسعه زیرساخت‌های آموزشی، پژوهشی و اطلاعاتی، ارتقای رقابتمندی شرکت‌های صادرکننده خدمات فنی و مهندسی در بازارهای منطقه و بین‌الملل با تجهیز منابع مالی، مدنظر قرار داده شده است.

کلیدواژه ها:

نظام تامین مالی ، صادرات خدمات فنی و مهندسی ، کشورهای اسلامی

نویسندگان