مطاالعه متابولیکی اثر گیاهان Sambacus ebulus گیاه پلم و گیاه پنیرک Malva sylvestris روی سلول های راجی در شرایط بیرون تنی و استفاده از HNMR اسپکتروسکوپی

سال انتشار: 1399
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 376

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

MPSA11_031

تاریخ نمایه سازی: 25 فروردین 1400

چکیده مقاله:

یکی از مهم ترین عوامل مرگ ومیر در جوامع بشری سرطان می باشد.سلول های سرطانی در نتیجه تقسیم خارج از کنترل ایجاد می شوند ,به سرعت رشد کرده, متاستاز نموده و بافت های بسیاری را درگیر می کنند بنابراین شناسایی و از بین بردن سلول های سرطانی از مهم ترین مسائلی است که باید به آن توجه نمود.از آنجایی که داروهای شیمی درمانی باعث ایجاد عوارضی از جمله دربرخی از سرطان ها موجب مقاومت سلولی و بسیاری از عوارض دیگر می شود, لذا امروزه دانش بشری در این خصوص به سمت اثرات ضد سرطانی برخی داروهای گیاهی جلب شده است .ازجمله این گیاهان می توان به زنجبیل, زردچوبه, دارچین ,پلم وپنیرک و... اشاره نمود.گیاه پنیرک با نام علمی Malva Sylvestris دارای خاصیت ضد سرطانی , ضد تمایز سلولی, آنتی ژنو توکسیک , ضد التهاب ضد اسهال و دارای خاصیت آنتی اکسیدانی می باشد. گیاه پلم با نام علمی Sambacus ebulus دارای اثرات ضد درد, ضد التهاب ضدسرطان, ضد رگ زایی و دارای خاصیت آنتی اکسیدانی می باشد. در این مطالعه سلول های راجی پس از کشت در محیط RPMI-1640 حاوی FBS وتیمار با عصاره های متانولی, اتانولی و آبی پنیرک و پلم و انجام آزمایشMTT IC50 تعیین گردید تعیین گردید50 در عصاره آبی پنیرک با غلظت 6میکروگرم/میکرولیتر, در عصاره اتانولی پنیرک با غلظت 18,5 میکروگرم /میکرولیتر, در عصاره اتانولی پلم با غلظت 10 میکروگرم/میکرو لیتر ودر عصاره متانولی پلم با غلظت 21.4 میکرو گرم /میکرولیتر تعیین می گردید.سپس مخلوط سلول های راجی ,محیط کشت و عصاره های دو گیاه را به کمک حلال های کلروفرم دوتریه و متانول برای جداسازی فاز های هیدرو فیلی و لیپو فیلی جهت انجام آزمایشات HNMR آماده سازی نمودیم. نتیج داده ها به وسیله نرم افزار MATLAB و روش PLS آنالیز شده و با کمک سایت های HMDB Metaboanalyst متابولیت ها و مسیرهای متابولیسمی شناسایی گردیدند. در گیاه پنیرک متبولیزم پیورین ها و بیوسنتز فنیل آلانین و تیروزین بیشترین تغییرات را نشان داد. در گیاه پلم بیوسنتز آمینو آسیل تی آران آ وبیوسنتز والین , لیوسین و ایزو لیوسین بیشترین تغییر را یافته است.

نویسندگان

صادق رضایی

دانشکده علوم پایه، واحد علوم و تحقیقات فارس، دانشگاه آزاد اسلامی جمهوری اسلامی ایران

صدیقه صادقی

بخش بیوشیمی ، انستیتو پاستور ایران ، تهران ، جمهوری اسلامی ایران.

فریده وهابی

بخش بیوشیمی ، انستیتو پاستور ایران ، تهران ، جمهوری اسلامی ایران.

مهدیه احمدپور

بخش بیوشیمی ، انستیتو پاستور ایران ، تهران ، جمهوری اسلامی ایران.

زهرا زمانی

بخش بیوشیمی ، انستیتو پاستور ایران ، تهران ، جمهوری اسلامی ایران.

نوروز علی رحیمی

بخش بیوشیمی ، انستیتو پاستور ایران ، تهران ، جمهوری اسلامی ایران.