مقایسه اثربخشی درمان متمرکز بر شفقت به خود و درمان فراشناختی بر علائم افسردگی و دشواری در تنظیم هیجان در کارکنان نیروهای مسلح مبتلا به افسردگی

سال انتشار: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 294

فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_JMPSA-11-44_001

تاریخ نمایه سازی: 2 اردیبهشت 1400

چکیده مقاله:

< p dir="RTL">مقدمه: افسردگی، یکی از رایج‌ترین انواع اختلالات روانی است که باعث مراجعه به روان‌پزشکان، روان‌شناسان و دیگر متخصصان بهداشت روانی می‌‌‌شود. این پژوهش با هدف مقایسه اثربخشی درمان متمرکز بر شفقت به خود و درمان فراشناختی بر کاهش علائم افسردگی و دشواری در تنظیم هیجان در کارکنان نیروهای مسلح مبتلا به افسردگی انجام شد. < p dir="RTL">روش: در یک طرح نیمه‌آزمایشی، با پیش‌آزمون ـ پس‌آزمون همراه با گروه کنترل، تعداد 45 کارکنان نیروهای مسلح از میان مراجعه‌کنندگان به بخش اعصاب و روان بیمارستان‌های (امام حسین(ع) و بیمارستان بوعلی) واقع در شهر تهران به‌صورت هدف‌مند انتخاب شدند و به‌طور تصادفی به دو گروه آزمایشی، گروه آزمایش اول تحت درمان فراشناختی به‌صورت گروهی ((n=15 و گروه آزمایش دوم تحت درمان متمرکز بر شفقت به خود به‌صورت گروهی (n=15) و یک گروه کنترل (n=15) گمارده شدند. شرکت‌کنندگان پرسشنامه افسردگی و دشواری در تنظیم هیجان را در سه مرحله پیش‌آزمون، پس از آزمون و پیگیری یک‌ماهه تکمیل کردند. داده‌ها با مدل اندازه‌گیری مکرر چندمتغیری تحلیل شدند. < p dir="RTL">نتایج: نتایج نشان داد که در میزان افسردگی و دشواری در تنظیم هیجان در سه گروه تفاوت معنی‌داری به‌وجود آمد و مقایسه میانگین‌ها حاکی از اثربخشی بیشتر درمان متمرکز بر شفقت به خود نسبت به درمان فراشناخت بود. < p>بحث: نتایج این پژوهش نشان داد که درمان متمرکز بر شفقت به خود می‌تواند در بهبود اختلالات هیجانی و تنظیم هیجان در کارکنان نیروهای مسلح مبتلا به افسردگی مؤثر باشد و یک روش انتخابی برای بهبود افسردگی و تنظیم هیجان در این افراد باشد.

کلیدواژه ها:

افسردگی ، درمان متمرکز بر شفقت به خود ، درمان فراشناختی ، دشواری در تنظیم هیجان ، کارکنان نیروهای مسلح

نویسندگان

محمود برجعلی

استادیار گروه روانشناسی بالینی دانشگاه خوارزمی، تهران، ایران

سهیلا رحمانی

دانشجوی دکتری روانشناسی سلامت، گروه روانشناسی، واحد کرج، دانشگاه آزاد اسلامی، کرج، ایران

آرزو کریمی

کارشناس ارشد روانسنجی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال، تهران، ایران

مریم زینالی

دانشجوی دکتری روانشناسی عمومی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد ساوه، ساوه، ایران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • ایمانی، مهدی؛ زمستانی، مهدی و کریمی، جواد (1396)، نقش اختلالات ...
  • رحمانی، جمال؛ یکانی‌نژاد، میرسعید و درستی مطلق، احمدرضا (1396)، نقش ...
  • نمایش کامل مراجع