اثربخشی درمان فراشناختی بر کاهش نشانههای فرانگرانی و آمیختگی فکر در مبتلایان به اختلال اضطراب فراگیر مراجعهکننده به یک بیمارستان نظامی

سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 274

فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_NPWJM-3-7_003

تاریخ نمایه سازی: 10 اردیبهشت 1400

چکیده مقاله:

مقدمه: اختلال اضطراب فراگیر به صورت اضطراب افراطی و نگرانی ذهنی غیر قابل کنترل تعریف می­شود. این اختلال ممکن است عواملی فراتر، از جمله فرانگرانی و آمیختگی فکر را نیز شامل گردد. روش کار: پژوهش حاضر یک مطالعه کارآزمایی بالینی از نوع شبه آزمایشی است و در آن از طرح پیش آزمون- پس آزمون با گروه کنترل استفاده شده است. جامعه آماری شامل کلیه مراجعین با تشخیص اختلال اضطراب فراگیر مراجعهکننده به یکی از بیمارستانهای نظامی می­باشد که از بین آنان، ۲۴ نفر با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی، انتخاب شدند. ابزار مورد استفاده در این پژوهش پرسشنامه فرانگرانی (MWQ)، پرسشنامه آمیختگی فکر(TFI) و پروتکل درمان فراشناختی (MCT) بود و داده­ها با استفاده از روش آماری تحلیل کوواریانس چند متغیری مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. یافته­ ها: نتایج نشان دادند که فراشناخت درمانی در کاهش فرانگرانی و آمیختگی فکر مبتلایان به اختلال اضطراب فراگیر تاثیر دارد. بر مبنای تحلیل نتایج، میزان ۵۴۶/۰ از واریانس کاهش فرانگرانی و همچنین میزان ۳۶۲/۰ از واریانس کاهش آمیختگی فکر در پس­آزمون توسط فراشناخت درمانی تبیین شده است و اثر معنی­دار عامل بین­آزمودنی­های گروه آزمایش تایید می­شود. نتیجه گیری: تکنیک های فراشناختی، موجب کاهش افکار منفی اتوماتیک و نگرش های ناکارآمد گردیده که زمینه­ی کاهش فرانگرانی را فراهم می­کند. همچنین فراشناخت­درمانی موجب اصلاح سوگیری­های شناختی شده و منجر به کاهش آمیختگی فکر می­گردد. لذا مهمترین اشاره­ی پژوهش در مبتلایان به اختلال اضطراب فراگیراین است که درمانگران باید سعی کنند این روش درمانی را به عنوان یک درمان روانشناختی در این حوزه مورد توجه بیشتر قرار دهند.

نویسندگان

شهرام مامی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد ایلام

میثم شریفی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد ایلام

آزاده مهدوی

دانشکده علوم انسانی، واحد کرمانشاه، دانشگاه آزاد اسلامی

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :