ارائه مدل برنامه ریزی پیشگیری و پاسخ مبتنی بر سناریو در تهدیدات بیولوژیک دریائی در شناور های نظامی

سال انتشار: 1396
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 196

فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_NPWJM-5-14_007

تاریخ نمایه سازی: 10 اردیبهشت 1400

چکیده مقاله:

مقدمه: استفاده عمدی یا تهدیدآمیز از ویروس ها ، باکتری ها ، قارچ ها ، و یا مواد سمی تهیه شده  از ارگانیسم های زنده برای ایجاد  مرگ  و میر یا بیماریزائی  در انسان ، حیوانات وگیاهان؛ بیوتروریسم نام دارد. آلوده سازی افراد وتجهیزات با  عوامل بیولوژیک در ناوها و زیر دریائی های نظامی، می تواند  قبل از آغاز سفر دریائی و در حین سفر رخ دهد. به دلیل موقعیت استراتژیک آبهای ایران و وجود نیروهای متخاصم در همسایگی کشور احتمال بروز این گونه حملات محتمل است. هدف از مطالعه پیش رو ارائه مدل برنامه ریزی پیشگیری جهت حوادث بیوتروریستی در شناور های نظامی است. روش کار: این مقاله حاصل یک تحقیق کیفی و تطبیقی است که در آن با استفاده از روشهای مدیریت خطر و برنامه ریزی کاهش اثرات بلایا و افزایش تاب آوری در محیط های مختلف جامعه (خشکی ) الگویی برای نظامیان در ناو و کشتی های دفاعی در مواجهه با حملات بیولوژیک  پیشنهاد می شود . یافته ها: نقطه شروع رویاروئی با مخاطرات و آغاز چرخه مدیریت بحران  پیشگیری از بروز و کاهش خطر است. مخاطرات  با توجه به تهدیدات احتمالی در منطقه ، شرایط محیطی ،منابع انسانی ،تجهیزات و زمان تحلیل می شوند. با توجه به تهدیدات منطقه خاور میانه ، میکروارگانیسم های گروه A سلاح های بیولوژیکی می توانند از مخاطرات بیولوژیکی در ناوهای دفاعی ایران در آبهای منطقه و آبهای آزاد باشند.می توان با استفاده از محاسبات دوره بازگشت ،شدت  اثرات ،آسیب پذیری منابع و گروه هدف ،امتیاز کل مخاطره در منطقه جغرافیائی مفروض را محاسبه کرد .این اعداد برآوردی از احتمال وقوع مخاطرات را نشان می دهند .بر حسب احتمال وقوع  هر مخاطره الویت ها مشخص شده و سناریو های احتمالی تنظیم می گردند و برنامه پاسخ مبتنی بر سناریو های محتمل ،تدوین می شوند . برنامه های هشدار تک بیولوژیک ، جداسازی بیماران و ناقلین ، اجرای سیستم دیده وری به منظور تعیین موارد جدید ابتلا، اجرای برنامه های پروفیلاکسی داروئی و واکسیناسیون ،درمان بیماران ،مدیریت اجساد ،تامین آب و غذای سالم ، طراحی سیستم چند لایه به منظور  ارتباط با بیرون از منطقه حادثه دیده ،رفع آلودگی ، تریاز، امداد و انتقال به بیمارستان های مرجع و...می باشند. نتیجه گیری: استفاده از الگوی مدیریت خطر مبتنی بر سناریو در مواجهه با حملات بیولوژیک اثرات بلایای بیوتروریستی را کاهش داده و موجب کاهش اثرات نتایج استفاده از عوامل بیولوژیک به عنوان سلاح می شوند.

کلیدواژه ها:

risk management-risk analysis-response plan-bioterrorism- battle cruiser. ، مدیریت خطر-تحلیل خطر-برنامه پاسخ-بیوتروریسم-رزم ناو

نویسندگان

سیمین تاج شریفی فر

گروه سلامت در بلایا و فوریتهای دانشکده سلامت ایمنی و محیط زیست

کتایون جهانگیری

گروه سلامت در بلایا و فوریتهای دانشکده سلامت ایمنی و محیط زیست

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :