مدلسازی ارزشهای زیباییشناختی مناظر روستاهای توریستی با استفاده از شبکههای عصبی مصنوعی (مطالعه موردی: محور توریستی صور- توتاخانه)

سال انتشار: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 231

فایل این مقاله در 27 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_TMS-15-51_006

تاریخ نمایه سازی: 11 اردیبهشت 1400

چکیده مقاله:

هدف این پژوهش، ارزیابی ارزشهای زیباییشناختی جاذبه­های گردشگری محور توریستی صور- توتاخانه در دو بعد عینی و ذهنی بوده است. بدین منظور، هشت مولفه شناسایی گردید. برای تعیین زیباییشناختی عینی از شبکه عصبی مصنوعی و برای تعیین زیباییشناختی ذهنی از آزمون­های اسپیرمن و رگرسیون چندگانه استفاده شد. جامعه آماری پژوهش، ۳۳۲۴ گردشگر وارد شده به روستا است که با استفاده از فرمول کوکران، ۲۷۵ نفر به روش تصادفی ساده بهعنوان نمونه انتخاب شد. پایایی پرسشنامه با استفاده از فرمول آلفای کرونباخ ۸۹۸/۰ به دست آمد. نتایج یافته­های پژوهش با استفاده از روش شبکه عصبی مصنوعی نشان داد که قابلیت دید قلل مرتفع پیرامون دارای بیشترین ارزش­ و قابلیت دید رودخانه­های جاری دارای کمترین ارزش است. نتایج رگرسیون چندگانه در زمینه زیبایی­شناختی ذهنی نشان داد که ۸ مولفه، توانایی تبیین ۹/۶۸ درصد از تغییرات واریانس را دارد. همچنین نتایج هردو روش حاکی از ارزش بالای جاذبه­های گردشگری این محور است.

نویسندگان

علی مجنونی توتاخانه

دانشجوی دکتری جغرافیا و برنامه ریزی روستایی دانشگاه تبریز

حسین کریم زاده

عضو هیات علمی گروه برنامه ریزی روستایی دانشگاه بناب

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :