تدوین نظریه مدیریت تجربه از دیدگاه اسلام و بررسی وضعیت آن از دیدگاه کارشناسان در یک سازمان دولتی

سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 216

فایل این مقاله در 26 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_FRH-2-4_002

تاریخ نمایه سازی: 18 اردیبهشت 1400

چکیده مقاله:

چکیده  این پژوهش با دو هدف تدوین نظریه مدیریت تجربه از دیدگاه اسلام و بررسی وضعیت آن از دیدگاه کارشناسان در یک سازمان دولتی انجام شد. این پژوهش توصیفی و از نوع تحلیلی و پیمایشی است. برای دستیابی به هدف اول، کتاب میزانالحکمه (نوشته محمدی ریشهری) به روش نمونهگیری هدفمند از نوع موارد معروف انتخاب شد و به روش نظریه دادهبنیاد مورد بررسی قرار گرفت. با تحلیل کتاب، مفاهیم مرتبط با مدیریت تجربه استخراج و با توجه به پدیده، زمینه، علت، مداخلهگر، راهبرد و پیامد مورد طبقهبندی قرار گرفت. سپس ارتباط موارد مذکور در قالب یک الگو طراحی و با نوشتن قضایا نظریه مدیریت تجربه از دیدگاه اسلام تدوین و برازش آن مورد بررسی و تایید قرار گرفت. برای دستیابی به هدف دوم نیز براساس نظریه مذکور پرسشنامهای با سه مولفه درک اهمیت تجربه، کسب و نگهداری تجربه و بهکارگیری تجربه طراحی گردید. سپس تعداد ۴۲ نفر از کارشناسان یک سازمان دولتی در شهر اصفهان به روش نمونهگیری هدفمند انتخاب شدند و دیدگاه آنان در زمینه وضعیت مدیریت تجربه دریافت شد. نتایج آزمون تی وابسته نشان داد از دیدگاه کارشناسان در وضعیت موجود میزان مدیریت تجربه در سازمان پایینتر از وضعیت مطلوب است. همچنین نتایج آزمون فریدمن  نشان داد که رتبهبندی مولفههای مدیریت تجربه در وضعیت موجود بهترتیب شامل کسب و نگهداری تجربه، درک اهمیت تجربه و بهکارگیری تجربه بوده است؛ درحالی‎که در وضعیت مطلوب باید بهترتیب شامل درک اهمیت تجربه، کسب و نگهداری تجربه و بهکارگیری تجربه باشد.

کلیدواژه ها:

Keywords: Islam Viewpoint ، Experience Management ، Present and Desired Status. ، کلیدواژگان: دیدگاه اسلام ، مدیریت تجربه ، وضعیت موجود و مطلوب.

نویسندگان

مهدیه سادات خشوعی

Postdoctoral in Organizational and Industrial Psychology; University of Isfahan; Isfahan, Iran

حمیدرضا عریضی

PhD in Organizational and Industrial Psychology; Professor; Faculty of Education and Psychology; University of Isfahan; Isfahan, Iran