چیستی جنگ ترکیبی، اشتباهی تکراری در مباحث نظامی

سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 235

فایل این مقاله در 20 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_QJMST-12-37_005

تاریخ نمایه سازی: 19 خرداد 1400

چکیده مقاله:

در سال های اخیر هر چندمدت یک بار اصطلاحات جدیدی از جنگ در محافل نظامی داخل کشور مطرح و سیل عظیمی از کتب، مقالات، طرح های آموزشی و ...، برای ارائه پاسخ به این نیاز جدید، روانه سازمان های نظامی می شود و به­دنبال آن، مسئولین و فرماندهان نظامی برای عقب نماندن از این جریان، در سخنرانی ها، همایش ها و ...، به طور دائم اصطلاح جدید را تکرار نموده و از تحول به­وجود آمده سخن به­میان می­آورند؛ فاجعه زمانی اوج می گیرد که مخارج زیادی برای اجرای رزمایش های جدید، تدوین آئین نامه­ها و کتب جدید، برای توجیه اصطلاح تازه وارد صرف می گردد و البته نتیجه آن هم از پیش مشخص است و هیچ کدام از این اصطلاحات تاکنون دستاورد قابل لمسی نداشته است. واقعیت عینی نشان می دهد که واحدهای رزمی عملا از همان شیوه قدیمی جنگ استفاده کرده و این اصطلاحات جدید تنها باعث سردرگمی و نقصان آموزش و درنتیجه کاهش توان رزمی گشته است. با توجه به ماهیت موضوع پژوهش، این پژوهش از نوع کاربردی بوده، روش تحقیق مرتبط با آن با روش توصیفی انطباق دارد و از رویکرد تجزیه و تحلیل آمیخته داده­ها به­صورت کارآ و اثربخش استفاده گردیده است. برای انجام این پژوهش، جمع آوری اطلاعات به دو روش میدانی و کتابخانه ای صورت پذیرفته است. برای این کار، ادبیات موضوع و مطالعات میدانی موثق انجام شده توسط دیگران، مورد کنکاش و مداقه قرار گرفته و سایر اطلاعات موردنیاز نیز از طریق جستجوی کتابخانه ای، اینترنتی و بانک های اطلاعات داخلی و خارجی به دست آمده است. در روش میدانی نیز عمده اطلاعات از طریق پرسشنامه خودساخته جمع آوری شده است. پایایی سئوالات پرسشنامه با استفاده از روش تنصیف (دو نیمه کردن)، عدد ۸۹% محاسبه گردید؛ به­طوری­که این مطلب موید آن است که سئوالات پرسشنامه از پایایی بالایی برخوردار می­باشد. جامعه آماری درنظر گرفته شده در این تحقیق، شامل تعداد ۳۲ نفر از اساتید خبره و کارکشته دانشگاه که در مسائل مرتبط با حوزه­های دفاعی و امنیتی دارای صلاحیت­های علمی و عملی برجسته­ای می­باشند. یافته های تحقیق مشخص نمود که مولفه های نسبت داده شده به جنگ ترکیبی، با آن­چه­ بوده، تغییر محسوسی را نشان نمی دهد. 

نویسندگان

کورش بقایی

مدرس دانشگاه فرماندهی و ستاد آجا

مجید رجب پور

عضو هیئت علمی دانشگاه فرماندهی و ستاد آجا

سیدرضا پرواس

عضو هیئت علمی دانشگاه فرماندهی و ستاد آجا

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • منابعاسماعیلی، فرزاد؛ رجب پور، مجید (۱۳۹۵)، چگونگی عملیات ارتش و ...
  • Www.Smallwarsjournal.Com, Thoughts On “Hybrid” Conflict,Dr. Russell W. GlennWww.Smallwarsjournal.Com, Further Thoughts ...
  • نمایش کامل مراجع