شگردهای تمثیل سازی در رمان رودخانه واژگون اثر ژان کلود مورلوا

سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 274

فایل این مقاله در 16 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_PLLJ-13-49_001

تاریخ نمایه سازی: 20 تیر 1400

چکیده مقاله:

تمثیل یکی از پرکاربردترین ابزارهایی است که از دیرباز برای تعلیم و تربیت مورد استفاده قرار می گرفته است. خداوند در کتاب های آسمانی اش، پیامبران در وعظ و رهنمون سازی و مربیان و معلمان در انتقال مفاهیم و آموزش تمثیل را به کار برده و می برند تا با شیوه های غیرمستقیم و تاثیرگذار با مخاطبانشان ارتباط گیرند.در پژوهش حاضر سعی بر آن بوده تا ابتدا به کشف تمثیل های به کار رفته در رمان نوجوان رودخانه واژگون اثر ژان کلود مورلوا پرداخته شود؛ سپس ساختار، روش و تکنیک های تمثیل سازی در آن مورد بررسی قرار گرفته است. در این مقاله ضمن معرفی تمثیل روایی- تربیتی این نتایج به دست آمد که مورلوا از چهار شیوه برای تمثیل سازی بهره برده است. از جمله: هم ساختی، برجسته سازی زبان و ابهام در سخن، درگیر کردن حواس پنجگانه در تثبیت وقایع ضمیر ناخودآگاه، بهرمندی از شخصیت های اسطوره ای و کهن الگوها. تمثیل های به کار رفته در رمان رودخانه واژگون، بسیار عمیق و تاویل پذیرند تا جایی که ذهن انسان در برابرشان سلاح هوشیاری اش را زمین می گذارد و با فعال شدن ضمیر ناخودآگاه، تمثیل را درک می کند؛ همین مسئله باعث می شود تا مخاطب نوجوان با خواندن آن همذات پنداری بیشتری با شخصیت اصلی داستان داشته باشد و علاوه بر تلذذ، آن را الگوی خود قرار دهد.

نویسندگان

سمیه آورند

دکتری زبان و ادبیات فارسی، مدرس دانشگاه فرهنگیان شیراز و کارشناس آفرینش های ادبی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان فارس

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • پورنامداریان، تقی (۱۳۷۵) رمز و داستان های رمزی، تهران: انتشارات ...
  • صدرزاده، ماندانا (۱۳۸۹) نقش قصه های تمثیلی در تعلیم و ...
  • فتوحی، محمود (۱۳۸۳)، تمثیل: ماهیت، اقسام، کارکرد، مجله دانشکده ادبیات ...
  • میرصادقی، میمنت (۱۳۸۵) واژه نامه هنر شاعری، چاپ سوم، تهران، ...
  • یونگ، کارول گوستاو (۱۳۹۵) انسان و سمبل هایش، ترجمه محمود ...
  • Dufor, Michel.Allegories. les editions JCL. (۱۹۹۷). (۶eme rempression.۲۰۰۵) ...
  • MacQeen,John,ALLegory, London, Methuen & coltd, (۱۹۷۸)۳ printed ...
  • نمایش کامل مراجع