اثر فرآیند ذوب مجدد بر ریزساختار و مشخصه جذب و واجذب آلیاژ جاذب هیدروژن MmNi۴.۸Al۰.۲

سال انتشار: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 225

فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_METALL-23-2_004

تاریخ نمایه سازی: 31 مرداد 1400

چکیده مقاله:

در این پژوهش، اثر فرآیند ذوب مجدد VAR و VIM آلیاژ جاذب هیدروژن MmNi۴.۸Al۰.۲ بر ریزساختار و مشخصه های جذب و واجذب هیدروژن بررسی شد. آلیاژ اولیه به روش ذوب القایی تحت خلا تهیه و توسط فرآیندهای VIM و  VAR ذوب مجدد شدند. آنالیز ریزساختاری و فازی توسط SEM و XRD انجام و مشخصه های جذب و واجذب با آزمون سیورت ارزیابی شد. ریزساختار شامل فاز زمینه، فاز دوم در اثر جدایش Al، تخلخل و ترک است. فاز دوم در آلیاژ اولیه و آلیاژ ذوب مجدد شده در VAR، مقادیر ناچیزی از عناصر La و Ceرا داراست و فاز دوم در آلیاژ ذوب مجدد شده در VIM در فاز زمینه حل شده و یا به مقدار بسیار ناچیزی کاهش پیدا کرده است. همچنین ذوب مجدد، فشار جذب را در آلیاژ ذوب مجدد شده به روش VAR و VIM به ترتیب از مقدار ۲۸/۷ به ۱۳/۷ و bar ۴۹/۵ ؛ فشار واجذب را به ترتیب از مقدار ۸۶/۲۲ به ۵۵/۲۱ و bar ۱۷/۱۸ کاهش و میزان ذخیره سازی هیدروژن را از۴۱/۱ به ۴۲/۱ و wt% ۴۶/۱ افزایش داده است. نتایج نشان داد که هر چه میزان همگنی ترکیب بیشتر می شود، یا به عبارت دیگر هرچه میزان فاز دوم کاهش پیدا می کند، فشار جذب و واجذب کمتر شده و ظرفیت ذخیره سازی بیشتر می شود.

نویسندگان

محمد جودکی

محقق، کارشناس ارشد متالورژی مهندسی مواد و متالورژی، مجتمع دانشگاهی مواد و فناوریهای ساخت، دانشگاه صنعتی مالک اشتر، تهران، ایران.

معصومه سیف الهی

استادیار، مهندسی مواد و متالورژی؛ مجتمع دانشگاهی مواد و فناوریهای ساخت، دانشگاه صنعتی مالک اشتر، تهران، ایران.

سید مهدی عباسی

استاد، مهندسی مواد و متالورژی؛ مجتمع دانشگاهی مواد و فناوریهای ساخت، دانشگاه صنعتی مالک اشتر، تهران، ایران.

سید مهدی قاضی میرسعید

محقق، کارشناس ارشد متالورژی مهندسی مواد و متالورژی، مجتمع دانشگاهی مواد و فناوریهای ساخت، دانشگاه صنعتی مالک اشتر، تهران، ایران.

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Kazakov A, Blinov D, Romanov I, Dunikov D and Borzenko ...
  • Yang F S, Chen X Y, Wu Z, Wang S ...
  • The electrochemical hydrogen storage properties of Ti۰.۷۲Zr۰.۲۸Mn۱.۶V۰.۴ alloysynthesized by vacuum ...
  • Percheron-Guégan A, Lartigue C, Achard J, Germi P and Tasset ...
  • Flanagan T B, Park C and Everett D, Hysteresis in ...
  • نمایش کامل مراجع