بررسی انتقادی و تکمیل روش پیشنهادی پدیدارشناختی در کتاب «رویکرد ها و روش پژوهش در فلسفه تعلیم و تربیت» اثر دکترخسرو باقری و همکاران، براساس رویکرد پدیدارشناسی هرمنوتیکی با نگاه زبان شناسانه، وکس فن منن.(شماره دوم)

سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 198

فایل این مقاله در 18 صفحه با فرمت PDF و WORD قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

EPHCONF02_067

تاریخ نمایه سازی: 20 شهریور 1400

چکیده مقاله:

پژوهش حاضر شماره دوم بررسی انتقادی، و تکمیل مرحله اول روش پیشنهادی پدیدارشناختی در پژوهش های فلسفه تعلیم و تربیت، آورده شده در صفحه های ۲۸۶- ۲۹۴ کتاب «رویکرد ها و روش پژوهش در فلسفه تعلیم و تربیت» اثر خسروباقری و با همکاری نرگس سجادیه و طیبه توسلی است. این نقد و اصلاح براساس رویکرد پدیدارشناسی هرمنوتیکی (توصیفی- تفسیری)، با نگاه زبان شناسانه، وکس فن منن بیان شده در کتاب «پژوهش در باب تجربه زیسته : علوم انسانی برای یک تعلیم و تربیت حساس به عمل» صورت می گیرد.مراد از نقد مطرح کردن پرسش های در حوزه توصیف پدیدارشناسانه و بحث کردن مستدل و براساس شواهد در ذیل پرسش هاست که پرسش ها دارای خصلت نفی کنندگی هستند .براساس بحث های صورت بندی شده، روش پیشنهادی مذکور، درمرحله توصیف، خالی از تکنیک، فنون و رویه های جمع آوری توصیفات زیسته است و به بیان ویژگی شهودی بودن و پیشانظری بودن توصیف در مواجهه با تجربه های زیسته بسنده شده است. روش پیشنهادی در کتاب خسروباقری، می تواند با وام گرفتن رویه ها، تکنیک ها و فنون توصیف پدیدارشناسانه تجربه زیسته از فن منن خودش را تکمیل کند که به سیزده رویه در مقاله اشاره شده است. اما باید توجه داشت که چنین اقدامی وابسته به تکمیل روش مذکور توسط شرط های لازم نادیده گرفته شده برای توصیف پدیدارشناسانه است که در مقاله شماره یک مشخص شده اند.

کلیدواژه ها:

شماره دوم مطالعه انتقادی ، کتاب «رویکرد ها و روش پژوهش در فلسفه تعلیم و تربیت» ، رویکرد پدیدارشناسی هرمنوتیکی با نگاه زبان شناسانه وکس فن منن

نویسندگان