مدیریت شهری و COVID-۱۹ : تحلیل شهر سالم در شهر مرزی زابل و شهر صنعتی عسلویه

سال انتشار: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 243

فایل این مقاله در 22 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_JVFC-1-4_001

تاریخ نمایه سازی: 22 شهریور 1400

چکیده مقاله:

اپیدمی بیمار ی های نوظهور بر ساختار، برنامهریزی، معماری، توسعه، رفتار اجتماعی، فعالیت اقتصادی و مدیریت شهر های و زیست جهان تاثیرگذاشته و تداوم بیماری کرونا هم تغییرات خاص خود را ایجاد خواهد کرد. تغییر بنیادی در زیست جامعه بشری در ابعاد مختلف به ویژه سکونتگاههای زیستی و فضاهای کالبدی نیز اثرگذار خواهد بود، با توجه به بررسی سوابق بیماری های واگیر در جهان به ویژه بیماری های وبا، طاعون، سارس، آبولا... و نظریاتی همچون پخش فضایی تورتسن هاگستراند و نظریه پیچیده و آشوب: سیستمهای شهری؛ بررسی وضعیت فعلی با توجه به سطح گسترش و فراگیری ویروس COVID-۱۹ و اثرات گوناگون آن در جغرافیای زیستی کشور مهم میباشد. در مقاله حاضر بر اساس نظریات متعارف جغرافیای پزشکی و اثرات فضایی پخش بیماری ها و همچنین اثرات کالبدی فیزیکی/ ساختاری در - فضاهای شهری و آسیب های وارد و تبیین رویکردهای آینده نگر به تحلیل وضعیت ساختار شهری و ویروس کرونا در دو شهر زابل و عسلویه در جغرافیای سرزمینی کشور پرداخته شده است که مبنای بررسی مرزی بودن، صنعتی بودن، تفاوت در مهاجرت ها، نوع فعالیت ها شهری میباشد. در پایان ضمن ارائه نتایج تحلیلی به ارائه رویکردهای مختلف مدیریتی به ویژه رویکرد مدیریت اجتماع محور جهت عبور از بحران و رفتار و فعالیتهای توسعه ای )شهر و شهروند الکترونیک و هوشمند( و مدیریتی در ادامه مدیریت بحران کرونا در جامعه می باشد.

کلیدواژه ها:

Zabol ، Covid-۱۹ ، Urban structure ، public health and safety ، urban management ، Border ، زابل ، COVID-۱۹ ، ساختار شهری ، بهداشت و سلامت عمومی ، مدیریت شهری ، مرز.

نویسندگان

فرضعلی سالاری سردری

Msc. of geography and urban planning, university of Zabol, Zabol, Iran

اکبر کیانی

associate professor of geography and urban planning, university of Zabol, Zabol, Iran

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • نامجویهان، فهرخ؛ رضهویان، محمهدتقی و سهرور،رحیم ) ۱۳۹۶ (. تهاب ...
  • سههالاری سههردری، فرضههعلی ) ۱۳۹۹ (. مههدیریتبحران اجتماع محور؛ مسئولیت ...
  • مرکز پهژوهش هها ی مجلهس شهورا ی اسهلام ی( ۱۳۹۹ ...
  • سعیدی رضوانی، نوید. برنامهریهزی و تهاب آوریشهری در مواجهه با ...
  • Allam, Z., Jones, D S (۲۰۲۰). On the Coronavirus (COVID-۱۹) ...
  • https://www.bkd.com/media/covid-۱۹-response-guidehttps://www.brookings.edu/blog/the-avenue/۲۰۲۰/۰۳/۲۵/the-qualitiesthatimperil-urban-places-during-covid-۱۹-are-also-the-keys-to-recovery/https://www.citylab.com/design/۲۰۲۰/۰۳/coronavirus-urban-planningglobal-cities-infectious-disease/۶۰۷۶۰۳/https://www.thestar.com.my/tech/tech-news/۲۰۲۰/۰۳/۱۹/from-food-totech-covid-۱۹-to-spur-urban-planning-rethink ...
  • UNDP, ۲۰۲۰https://www.imna.ir/news/۴۲۷۳۶ ...
  • نمایش کامل مراجع