ارزیابی توان محیط زیست برای انتخاب ساخت گاه نیروگاه هسته ای با ترکیب منطق بولین- فازی (مطالعه موردی: منطقه سحرخیز استان گیلان)

سال انتشار: 1398
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 194

فایل این مقاله در 18 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_ESTJ-21-2_006

تاریخ نمایه سازی: 19 مهر 1400

چکیده مقاله:

زمینه و هدف: ارزیابی توان محیط زیست برای انتخاب ساخت­گاه نیروگاه هسته­ای با رعایت الزامات آژانس بین المللی انرژی اتمی و در چارچوب اصول آمایش سرزمین یک عامل بسیار مهم در دست­یابی به توسعه پایدار است. ارزیابی دقیق توان محیط زیست باعث استقرار مناسب نیروگاه هسته­ای در مناطق ساحلی مطابق با ملاحظات اکولوژیک و اجتماعی- اقتصادی خواهد شد. هدف عمده این پژوهش ارزیابی توان محیط زیست برای انتخاب ساخت­گاه نیروگاه هسته­ای در منطقه سحرخیز استان گیلان با استفاده از ترکیب منطق بولین- فازی برپایه ترکیب خطی وزن­دار در محیط سیستم اطلاعات جغرافیایی است. روش بررسی: ابتدا با بررسی منابع آژانس بین المللی انرژی اتمی، معیارهای انتخاب ساخت­گاه نیروگاه هسته­ای مشخص گردید. سپس کلیه لایه­های اکولوژیک و اجتماعی- اقتصادی وارد محیط سیستم اطلاعات جغرافیایی شد و استانداردسازی لایه ها صورت گرفت. در مرحله بعد از فرآیند تحلیل سلسله مراتبی برپایه مقایسه زوجی برای وزن­دهی لایه­ها استفاده گردید. در نهایت کلیه لایه­های اکولوژیک و اجتماعی- اقتصادی از طریق ترکیب منطق بولین- فازی برپایه روش ترکیب خطی وزن­دار تلفیق شدند. یافته­ها: پس از تلفیق لایه های اکولوژیک و اجتماعی- اقتصادی با استفاده از ترکیب منطق بولین- فازی برپایه روش ترکیب خطی وزن­دار، مشخص شد که کل مساحت منطقه سحرخیز استان گیلان برای انتخاب ساخت­گاه نیروگاه هسته­ای نامناسب است. نتیجه­گیری: نتایج نشان می­دهد بر طبق الزامات آژانس بین المللی انرژی اتمی و کمیسیون نظارت هسته­ای آمریکا جهت ارزیابی توان محیط زیست برای انتخاب ساخت­گاه نیروگاه هسته­ای در منطقه سحرخیز استان گیلان، روش منطق بولین- فازی برپایه ترکیب خطی وزن­دار انعطاف پذیری و دقت بالاتری در مقایسه با روش منطق بولین دارد.

کلیدواژه ها:

مکان یابی ، ترکیب خطی وزن دار ، فرآیند تحلیل سلسله مراتبی ، سیستم اطلاعات جغرافیایی

نویسندگان

مجتبی برزه کار

دانش آموخته کارشناسی ارشد آلودگی محیط زیست، پژوهشکده علوم محیطی، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران.

نغمه مبرقعی دینان

استادیار برنامه ریزی محیط زیست، پژوهشکده علوم محیطی، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران. (مسوول مکاتبات)

امیر سالمی

استادیار آلاینده های محیط زیست، پژوهشکده علوم محیطی، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران.

حسن رمضانی

کارشناس دفتر مدیریت مطالعات محیطی، شرکت تولید و توسعه انرژی اتمی ایران، تهران، ایران.

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :