بررسی موانع مشارکت اجتماعی شهروندان در محیط زیست شهری با استفاده از روش SWOT و ارایه راهکارهای مناسب جهت ارتقا پایدار محیط زیست

سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 111

فایل این مقاله در 20 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_ESTJ-17-4_010

تاریخ نمایه سازی: 19 مهر 1400

چکیده مقاله:

زمینه و هدف: مشارکت فرآیندی همه جانبه است که همه مردم و گروه ها  در آن فعال و درگیر می شوند.مشارکت از نظر آبهوف و کوهن  به معنای شرکت افراد در تصمیم گیری،اجرا، ارزشیابی، تقسیم منافع حاصل ازآن به افراد است بر اساس نظریه اچ.تی.تری همه افراد با یک سهم معین از منافع باید در مشارکت سهم داشته باشندهدف از انجام  این پژوهش بررسی موانع مشارکت اجتماعی شهروندان در محیط زیست شهری با استفاده از روش  SWOT و ارایه راهکارهای  مناسب جهت ارتقا پایدار محیط زیست است.. این تحقیق از نوع  پیمایشی  و توصیفی بوده و از ابزار پرسشنامه جهت گردآوری اطلاعات استفاده شده است.  روش بررسی : جامعه آماری این پژوهش  ازمحدوده ناحیه ۴(محله سید خندان،داوودیه) ، محدوده ناحیه ۵(محله درروس،قلهک) و محدوده ناحیه ۶ (محله قبا و طاووسیه) تهران به تعداد۳۸۰۰ نفر می باشد . حجم نمونه  و نمونه برداری  با استفاده از روش خوشه ای ۳۸۰ نفر تخمین زده شده است.چارچوب مفهومی تحقیق بر اساس  نظریه های وبر، هومنز، لرنر، گای ،درام، اوکلی و مارسدنن و پارسونز سامان دهی و طراحی شده است. پژوهش ارتباط بین  متغیرهای جنس، وضعیت اشتغال، وضعیت تاهل، تحصیلات، رضایت از خدمات شهری، عضویت در تشکل های اجتماعی و موانع مشارکت اجتماعی شهروندان را مورد آزمون قرار داده است. جهت آزمون فرضیه ها از آزمون آماری  یک نمونه ای و T استفاده شده است. نتایج : نتایج حاصل از آزمون دو متغیره نشان از معنادار بودن ارتباط متغیرهای فوق بغیر از  متغیرجنس بر مشارکت اجتماعی بوده است. نتایج حاصل از آزمون چند متغیره نیز نشان داد که متغیرهای مستقل ۵۲ ./ .واریانس متغیرهای وابسته را تبیین کرده اند. در این میان متغیر مشارکت اجتماعی بیش ترین سهم را در تبیین آن داشته است ولی مولفه مشارکت اجتماعی در بین شهروندان  هنوز به عنوان یک مولفه زندگی شهری و  مدرن شناخته نشده است. 

نویسندگان

اکرم الملوک لاهیجانیان

دانشیار دانشکده محیط زیست و انرژی، دانشگاه آزاد اسلامی ،واحد علوم و تحقیقات تهران)مسوول مکاتبات).

شادی شیعه بیکی

دانش آموخته دکتری رشته مدیریت محیط زیست، محیط زیست و انرژی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات تهران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Power, Anne, ۲۰۰۷, Neighborhood Management and the Future of Urban ...
  • Manfred, Josef, ۲۰۱۱, Contextualization an Approach to Improve Participation in ...
  • مک اون، رزالین، ترجمه گنجی، کامران، ۱۳۸۳، آموزش برای توسعه ...
  • شفیعی مطهر و سید علیرضا، ۱۳۸۳، مبانی و ضرورت مشارکت، ...
  • نمایش کامل مراجع