بررسی عکس العمل خصوصیات کمی و کیفی جو نسبت به کاربرد Thiobacillus thioparus و Bacillus megaterium تحت سطوح مختلف فسفر

سال انتشار: 1389
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 913

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

AGRIDEA05_179

تاریخ نمایه سازی: 6 دی 1390

چکیده مقاله:

به منظور بررسی اثرات کاربرد بیولوژیک تحت تاثیر سطوح فسفر بر عملکرد دانه و برخی صفات در جو (رقم ریحان) آزمایشی بصورت فاکتوریل درقالب بلوک های کامل تصادفی با سه فاکتور و در سه تکرار در آبان سال 1387 در مزرعه دانشکده کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی کرج به اجرا درآمد . فاکتور اول شامل سطوح سوپر فسفات تریپل در سه سطح ، بدون مصرف ( P0 ) ، مصرف P1)110Kg/ha ) ، مصرف P2)71.5 kg/ha ) . فاکتور دوم شامل کودبیولوژیک در سه سطح ، بدون مصرف ( B0 ) ، کاربرد باکتری B1) Thiobacillus Thioparus ) و کاربرد باکتری (B2) Bacillus megaterium و فاکتور سوم گوگرد پودری در دو سطح ، عدم مصرف ( S0 ) و مصرف S1)300kg/ha ) . نتایج آزمایش نشان می دهد که کاربرد سطوح مختلف فسفر بر صفات عملکرد دانه ، عملکرد بیولوژیک و فسفر دانه در سطح 1% اختلاف معنی دار داشت . کاربرد سطوح کود بیولوژیک و سطوح گوگرد بر عملکرد دانه و عملکرد بیولوژیک تاثیر معنی دار نداشتند ولی بر درصد فسفر دانه درسطح 1% تاثیر معنی دار داشت . اثرات متقابل بین عامل ها در افزایش عملکرد دانه و عملکرد بیولوژیک از لحاظ آماری تاثیر معنی دار نداشتند . فسفردانه تحت تاثیر اثرات متقابل بین عامل ها در سطح 1% افزایش معنی دار نشان داد . در این آزمایش بیشترین مقدار عملکرد دانه و عملکرد بیولوژیک با کاربرد 71.5 kg/ha + Bacillus megaterium سوپر فسفات تریپل + گوکرد ( P2B2S1 ) به ترتیب به میزان ( 17300kg/ha , 9740 kg/ha ) بدست آمد که نسبت به شاهد P0B0S0 تفاوت معنی دار داشت. همچنین بیشترین مقدار فسفر دانه ( 221/3 mgr/100gr ) در تیمار ( P1B2S1 ) بدست آمده که با شاهد P0B0S0 تفاوت معنی دار داشت

نویسندگان

ربابه بدلی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج

محمدرضا اردکانی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج

کاظم خاوازی

مرکز تحقیقات آب و خاک

سعید وزان

دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :