افزایش کارایی مصرف آب در کشت دوم با زراعت مخلوط گیاهان علوفه ای ارزن وشبدربرسیم

سال انتشار: 1389
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 720

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

AGRIDEA05_249

تاریخ نمایه سازی: 6 دی 1390

چکیده مقاله:

در ایران به رغم حاکم بودن شرایط خشکی در اکثر نقاط کشور، خشکسالی نیز به کرات اتفاق افتاده و باعث کمبود آب در بخشهای مختلف مصرف از جمله کشاورزی می گردد با توجه به اینکه در شرایط خشکسالی میزان منابع آبی محدود می باشد بهتر است که از سیستم هایی از کشت استفاده شود که کارایی مصرف آب بالایی داشته باشند مانند کشت مخلوط تا ضمن صرفه جویی در مصرف آب عملکرد بالاتری نیز حاصل شود.در این آزمایش افزایش راندمان مصرف آب در سیستم کشت مخلوط شبدربرسیم و ارزن در تیر ماه 1386 در مزرعه ای در جنوب شهرکرد مورد بررسی قرار گرفت. تیمارهای آزمایش شامل نسبتهای مختلف بذر مخلوط ارزن وشبدر برسیم شامل 5 تیمار:ارزن 100 %-شبدربرسیم 0، ارزن 75 %- شبدربرسیم 25 % ، ارزن 50 %-شبدربرسیم 50 %، ارزن 25 %- شبدربرسیم 75 %و ارزن 0- شبدربرسیم 100 % بودند که به روش کشت درهم روی خط 30 سانتیمتری در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با 3 تکرار مورد کشت قرار گرفتند. راندمان مصرف آب، عملکرد علوفه تر و خشک مورد ارزیابی قرار گرفتند .نتایج نشان داد از نظرکارایی مصرف آب اختلاف معنی داری بین تیمارها در سطح 5 درصد وجود دارد و تیمار ارزن 50 % شبدربرسیم 50 % با میانگین 667 / 0کیلوگرم در متر مکعب بیشترین کارایی مصرف آب و تیمارشبدر خالص با میانگین 455 / 0 کیلوگرم در متر مکعب کمترین کارایی مصرف آب را داشت. بیشترین و کمترین علوفه خشک به ترتیب از تیمارهای ارزن 50 % شبدربرسیم 50 % و وارزن 0- شبدربرسیم 100 % با حدود 5 و 5/ 3 تن در هکتار حاصل شد.این نتایج نشان داد از سیستم کشت مخلوط می توان در کشت دوم یا کشت تابستانه یا تاخیری با راندمان مصرف آب بالاتر و عملکرد علوفه بیشتر ،در شرایط کم آبی استفاده کرد.

نویسندگان

شیوا زارعی چالشتری

کارشناس ارشد زراعت

امیر آینه بند

استادیار دانشگاه شهید چمران

سیدجلیل نوربخشیان

عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی شهرکرد

ایمان خواجعلی چالشتری

دانشجوی کارشناسی ارشد منابع طبیعی دانشگاه آزاد اسلامی واحد چالوس

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • حستوهیان، م . 1370 . ارزیابی کشت توام ذرت شیرین ...
  • قربانی، ر.، وع . کوچکی _ 1373 _ مقایسه صفات ...
  • کاظمی اربط ح-.1374، زراعت خصوصی.جلد اول:غلات مرکز نشر دانشگاهی.ص.253 ...
  • مظاهری، د. 1370. روش تحقیق در زراعت مخلوط، فصلنامه کشاورزی ...
  • Arsalan , A., and F.Kurda. 1996. Rainfed vetch - barley ...
  • Frank, A.B _ , R.E.B arker., and J.D.Berdahl. 1987.Water use ...
  • نمایش کامل مراجع