تعیین مدت انبارداری ریشه گیاه سنبل الطیب در دما و رطوبت محیط جهت استفاده در صنایع داروسازی Valeriana officinalis L

سال انتشار: 1389
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,769

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

AGRIDEA05_598

تاریخ نمایه سازی: 6 دی 1390

چکیده مقاله:

گیاه دارویی سنبل الطیب گیاهی علفی چند ساله با نام علمی Valeriana officinalis L و از خانواده Valerianaceae به دلیل داشتن اثرات متعدد ضد درد ، تسکین دهنده اعصاب و ضد بی خوابی در صنایع دارویی از اهمیت زیادی برخوردار می باشد. قسمت مورد استفاده این گیاه دارویی ریشه می باشد و از مهمترین مواد موثره آن میتوان به والرنیک اسید، استوکسی والرنیک اسید اشاره کرد. بعد از برداشت و خشک کردن ریشه سنبل الطیب در اوایل پاییز(اواخر مهر ماه) 86 آن را در دما و رطوبت محیط انبار پژوهشکده فن Ĥوری شیمیایی نگهداری و به ترتیب در (اواخر مهر ماه) سال 88 ، 87 و 86 در 5 تکرار نمونه برداری شد و با روش HPLC درصد سسکوی ترپن ها (استوکسی والرنیک اسید و والرنیک اسید) اندازه گیری شد. این تحقیق در قالب طرح کاملاً تصادفی انجام شد. نتایج بدست آمده نشان می دهد که در کمتر از یک سال درصد ترکیبات سسکوی ترپن ها (استوکسی والرنیک اسید و والرنیک اسید) از حد استاندارد فارماکوپه پایین تر آمد (حداقل مجاز این ترکیبات در فارماکوپه بریتیش 2009 برابر 0.17 %) و عملاً استفاده از این گیاه در صنایع داروسازی ناممکن شد.

نویسندگان

زین العابدین بشیری صدر

کتر داروساز و عضو هیئت علمی پژوهشکده فن Ĥوریهای شیمیایی

زیبا غلامحسین پور

کارشناس ارشد علوم باغبانی

سحر مرادیان

کارشناس ارشد شیمی فیزیک

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Bos R. 1997. Occurence of valerenie acid and valepotriates in ...
  • British Ph armacopoea 2009. Valeriana officinalis L monograph. ...
  • Shokri M., and N. Safaian 1993. The Study of medicina ...
  • wills R.B.H. and D. Shohet .200. Changes in valerenic acids ...
  • نمایش کامل مراجع