بررسی تاثیر درمان شناختی- رفتاری به شیوه گروهی بر عزت نفس سربازان افسرده بستری در بخش روان پزشکی بیمارستان های منتخب اهواز

سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 205

فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_MCS-8-2_004

تاریخ نمایه سازی: 24 آبان 1400

چکیده مقاله:

مقدمه: عزت نفس پایین، می تواند منجر به بروز بیماری های روانی شود. بعضی از سربازان طی دوره سربازی ممکن است با مشکلاتی از قبیل افسردگی و کاهش عزت نفس مواجه شوند. هدف: این مطالعه با هدف تعیین تاثیر درمان شناختی-رفتاری گروهی بر عزت نفس سربازان افسرده بستری در بخش های روان پزشکی بیمارستان های منتخب اهواز انجام شد. مواد و روش ها: این مطالعه شبه تجربی در سال ۹۹-۱۳۹۸ انجام شد. ۸۸ سربازی که با تشخیص افسردگی اساسی در بخش های اعصاب و روان بستری بودند به روش تصادفی ساده با استفاده از قرعه کشی به دو گروه آزمون و کنترل تخصیص یافتند. جهت بررسی عزت نفس سربازان از آزمون روزنبرگ در مرحله قبل و یک هفته بعد از مداخله استفاده شد، گروه آزمون علاوه بر درمان دارویی، وارد جلسات درمان شناختی- رفتاری به شیوه گروهی در قالب شش جلسه ۶۰ دقیقه ای شدند. در نهایت داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه ۲۲ آنالیز گردید و سطح معنی داری ۰/۰۵ P< در نظر گرفته شد. یافته ها: یافته های این پژوهش نشان داد که میانگین نمره عزت نفس سربازان در مرحله قبل از مداخله در گروه آزمون و کنترل به ترتیب (۳/۹۱±۴/۱۳-) و (۱/۸۱±۶/۳۹-) بود که دو گروه از این نظر همگن بودند (۰/۱۹۰ P=). در مرحله بعد از مداخله نیز در گروه آزمون و کنترل به ترتیب (۳۱/۳۱±۳/۶۸) و (۲/۷۷±۵/۸۶-) بود و دو گروه تفاوت معنی داری داشتند (۰/۰۰۰۱ P<)، به طوری که نمره گروه آزمون بالاتر از گروه کنترل بود. همچنین، یافته ها نشان داد که نمره گروه آزمون در مرحله پس آزمون افزایش معنی داری یافت (۰/۰۰۰۱ P<). بحث و نتیجه گیری: درمان شناختی - رفتاری به شیوه گروهی بر عزت نفس سربازان افسرده تاثیر مثبتی دارد. لذا، توصیه می شود که تیم سلامت به عنوان یک روش در دسترس و مقرون به صرفه در راستای بهبود عزت نفس سربازان افسرده از آن استفاده کنند.

نویسندگان

دنیا قربانی

MSc Student of Psychiatric Nursing, Faculty of Nursing, Aja University of Medical Sciences, Tehran, Iran.

هنگامه حبیبی

MSc in Nursing, Instructor, Pediatric Department, Faculty of Nursing, Aja University of Medical Sciences, Tehran, Iran.

زهرا فارسی

Ph.D., Medical-Surgical Nursing, Professor, Research and Community Health Departments, Faculty of Nursing, Aja University of Medical Sciences, Tehran, Iran.

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Aghamohamdian Sherbaf HR, Fardi M, Kareshki H. The Efeectiveness of ...
  • Farsi Z, Jabbari Morousi M, Ebadi A. Mental health review ...
  • Ebrahimisani E, Hashemian K, Dvkanha F. The Effectiveness of Transactional ...
  • Ghobari Bonab B, Motavalipoor A, Hakimirad E, Habibi Asgarabadi M. ...
  • Fortinash KM, Koushan M. Psychiatric nursing care plans. ۱th ed. ...
  • Barkhordari HRZ, Farahbakhsh K. The effectiveness of group positive thinking ...
  • نمایش کامل مراجع