بررسی چگونگی تاثیر فضای مجازی در ایجاد انگیزش پیشرفت تحصیلی در کاردانش دخترانه شهرستان شهربابک در نیمسال اول تحصیلی۱۳۹۹-۱۴۰۰

سال انتشار: 1399
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 196

فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

CCSA01_157

تاریخ نمایه سازی: 25 آبان 1400

چکیده مقاله:

آموزش وپرورش هر کشور یکی از عوامل موثر در تحقق اهداف علمی، آموزشی، اجتماعی و فرهنگی به شمار میرود. تعلیم و تربیت و آموزش بخش مهمی ازسیاست گذاری وزارت آموزشوپرورش کشور میباشد. امروزه فضای مجازی که متشکل از تکنولوژی های گوناگون است، نقش اساسی را در حوزه های گوناگون بازی میکند. یکی از این حوزه ها، حوزه آموزش و تحصیل است. نتایج تحقیقات علمی نشان داده که حواس مختلف در یادگیری نقش یکسانی ندارند. مهمترین استفاده از تکنولوژی آموزشی، این است که میتوان چندین حس را با هم درگیر و تاثیرگذاری را بیشتر کرد و موجب ایجاد انگیزش در یادگیری شود. در این زمان با بروز مشکلاتی همچون بیماری همه گیر کرونا، تغییر سبک زندگی، پیشرفت علم و زیاد شدن مباحث یادگیری، با استفاده از روشها و وسایل کمک آموزشی جدیدترو فضای مجازی، میتوان یاددهی و یادگیری را برای دانش آموزان آسان و قابل درک نمود و موجب ایجاد انگیزش در تحصیل شده و اهداف وزارت را در رسیدن به آموزش محقق نمود. بررسی نتایج حاصله از تکنولوژی و فضای مجازی، در آموزش بیانگر این است، که انتخاب و طراحی نرم افزارها و سخت افزارهای مرتبط، راهبرد مناسبی را فراهم آورده تا با خلق خلاقیت، نوآوری در شیوه تدریس، شیوه جدید در خودآموزی و نظارت موثر مدیران و معاونین مدارس در بررسی عملکرد کلاسهای، اهداف و مقاصد آموزش محقق و سبب افزایش کیفیت یاددهی و یادگیری شده است. در خصوص استفاده موثر از فضای مجازی و تکنولوژی و آموزش برخط، پیشنهاد میگردد که برنامه ریزان آموزشوپرورشمخصوصا در هنرستانها و مراکز کارآفرینی از نرم افزارهای کمک آموزشی و ارائه آنها را در بستر فناوریهای نوین، استفاده و در اولویت قرار دهند و برای تحقق بهتر این امر،دولت باید زیر ساختهای ارتباطی را توسعه داده تا در مراکز آموزشی و مدارس شاهد خلق زمینه های جدید اجتماعی برای یادگیری باشیم. روش جمع آوری اطلاعات تلفیقی از روش مشاهده و مصاحبه با معلمان و دانش آموزان کاردانش دخترانه و دیگر منابع اطلاعاتی و کتابخانه ای است. بدینگونه که ابتدا مطالب جمع آوری شده و با روش تصادفی-ساده بررسی و بصورت توصیفی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است.

نویسندگان

فاطمه جعفری

دبیر آموزو پرورش استان کرمان، دانشجوی کارشناسی ارشد، برنامه ریزی درسی، گروه علوم تربیتی، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران.

اکبر جدیدی محمدآبادی

استادیار، گروه علوم تربیتی و روانشناسی، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران.

حسن ملایی

مسئول فناوری و اطلاعات، دانشگاه پیام نور واحد شهربابک، مدرس دانشکده فنیوحرفه ای امام علی (ع) گروه برق وکامپیوتر.