رابطه ی مهارت های اجتماعی و سلامت اجتماعی؛ نقش تعدیلی حمایت های اجتماعی کارکنان و پرستاران شبکه بهداشت و درمان استان گیلان

سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 157

فایل این مقاله در 14 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_HMSR-12-40_003

تاریخ نمایه سازی: 1 آذر 1400

چکیده مقاله:

مقدمه: هدف از این پژوهش تعیین مطالعه بررسی نقش تعدیل گر حمایت اجتماعی بر رابطه بین مهارت های اجتماعی و سلامت اجتماعی کارکنان و پرستاران شبکه بهداشت و درمان استان گیلان است. روش پژوهش: از روش کتابخانه ای و پرسشنامه ای جهت گردآوری اطلاعات استفاده شده است. جامعه ی آماری این تحقیق شامل کلیه کارکنان و پرستاران شبکه بهداشت و درمان استان گیلان به تعداد ۵۹۴ نفر می­باشد. تعداد نمونه با استفاده از روش هومن ۲۴۵ نفر به دست آمد و از روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای برای توزیع پرسشنامه ها استفاده شد. برای بررسی فرضیه های تحقیق و تجزیه و تحلیل داده ها از روش های آمار توصیفی، تحلیل مسیر و هم چنین مدلسازی معادلات ساختاری با کمک نرم افزار SPSS وAmos  استفاده گردید. یافته ها: نتایج پژوهش نشان می دهد بین مهارت های اجتماعی و سلامت اجتماعی رابطه معناداری وجود دارد، یعنی با افزایش میزان مهارت های اجتماعی، سلامت اجتماعی افزایش می یابد و بالعکس. ضریب مسیر مهارت اجتماعی و سلامت اجتماعی در دو حالت بالاتر (۰/۲۲۹) و پایین تر از حد متوسط (۰/۵۰۶) و هم چنین ارزش احتمال (۰/۰۰۲) بدست آمد. بنابراین می توان نتیجه گرفت با افزایش حمایت های اجتماعی از متوسط به بالا ارتباط میان مهارت های اجتماعی و سلامت اجتماعی کاهش و یا تعدیل می شود که در این صورت حمایت های اجتماعی در ارتباط میان مهارت های اجتماعی و سلامت اجتماعی نقش تعدیلگر دارد. نتیجه گیری: با توجه به یافته ها، مشاهده شد که بر طبق نتایج حاصل از گروه بندی، در دو حالت بالاتر و پایین تر از حد متوسط حمایت اجتماعی در رابطه بین مهارت های اجتماعی و سلامت اجتماعی اثر تعدیل گر دارد.

نویسندگان

احد نوروززاده

استادیار، گروه مدیریت، واحد گرمی، دانشگاه آزاد اسلامی، گرمی، ایران

خلیل علی محمد زاده

دانشیار، گروه مدیریت بهداشت و درمان، واحد تهران شمال، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Yu DS, Lee DT, Woo J. Psychometric testing of the ...
  • Khalili F, Sam S, Hassanzadeh G, Kazemi A. A survey ...
  • Cartleg J, Millbourn J F. Social skills training for children. ...
  • Shirey MR. Social support in the workplace: nurse leader implications. ...
  • Nik Pey I, Sattar A, Malekian Mofrad M. A study ...
  • Wong N, Sarver D, Beidel D. Quality of life impairments ...
  • Shariatmadari, M. Investigating the Relationship between Organizational Health and Effectiveness ...
  • Blunch NJ. Introduction to structural equation modelling using SPSS and ...
  • Afkhami Ardakani M, Radmard S, Rajabpoor E. Investigating the role ...
  • نمایش کامل مراجع