تعدیل استرس اکسیداتیو هیپوکامپ ناشی از ۱۷-بتا استرادیول در مدل مالتیپل اسکلروزیس القا شده با اتیدیوم بروماید در موش صحرائی نر بالغ 

سال انتشار: 1397
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 144

فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_SHIMU-26-6_020

تاریخ نمایه سازی: 5 آذر 1400

چکیده مقاله:

  مقدمه: بیماری مالتیپل اسکلروزیس(MS) نوعی بیماری سیستم عصبی مرکزی است که در آن میلین رشته ­های عصبی تخریب می­ شوند. استرس اکسیداتیو به عنوان یکی از عوامل دخیل در پاتوژنز بیماری MS شناخته شده ­است، خاصیت آنتی اکسیدانی ۱۷-بتا استرادیول نیز کاملا مشخص است. از ­این ­رو در این پژوهش اثر ۱۷- بتا استرادیول بر پارامترهای استرس اکسیداتیو در مدل تجربی MS مورد بررسی قرار گرفت. مواد و روش ­ها: چهل و نه سر موش صحرائی نر نژاد ویستار پس از کانول ­گذاری در ناحیه CA۱ هیپوکامپ به طور تصادفی به هفت گروه هفت ­تایی تقسیم شدند: گروه کنترل، گروه شاهد، گروه MS، گروه­ های دریافت کننده استرادیول، گروه های MS+استرادیول. MS با تزریق داخل هیپوکامپی اتیدیوم بروماید القاء می ­شود و استرادیول بنزوات به صورت پیش تیمار و به مدت ۵ روز تزریق گردید. بیست و چهار ساعت پس از اتمام دوره آزمایش، میزان پارامترهای استرس اکسیداتیو در این ناحیه با سنجش MDA، محتوای گلوتاتیون و آنزیم ­های آنتی اکسیدانی(گلوتاتیون پراکسیداز، سوپراکسید دیسموتازو کاتالاز) مشخص شد. یافته های پژوهش: ریز تزریق سم اتیدیوم بروماید موجب افزایش معنی­ دار ظرفیت اکسیدانی و کاهش فعالیت آنزیم­ های آنتی اکسیدانی شد(P<۰.۰۵). پیش تیمار ۱۷-بتا استرادیول از افزایش ظرفیت اکسیدانی و کاهش فعالیت آنزیم­ های آنتی اکسیدانی نشات گرفته از اتیدیوم بروماید به طور معنی ­دار ممانعت کرد(P<۰.۰۵). بحث و نتیجه گیری: ۱۷-بتا استرادیول به عنوان یک آنتی ­اکسیدان قوی احتمالا از طریق حذف گونه ­های فعال اکسیژن و پاکسازی بافت از رادیکال های آزاد، از افزایش شاخص ­های استرس اکسیداتیو در مدل تجربی MS جلوگیری می ­کند.

نویسندگان

علی رضا علی همتی

Dept of Anatomical Sciences, Faculty of Medicine, Tabriz University of Medical Sciences, Tabriz, Iran

حمیرا حاتمی

Dept of Animal sciences, Faculty of biological sciences, Tabriz University, Tabriz, Iran

نازلی خواجه نصیری

Dept of Animal sciences, Biological Sciences and Technology, Shahid Beheshti University, Tehran, Iran

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :