بررسی تاثیر تاب آوری و سبک های تفکر با آسیب درون ریز و برون ریز والدین بچه های ۱۱ تا ۱۸ ساله در روابط والدین و فرزندان خانواده های ایرانی

سال انتشار: 1398
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 192

فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_JONAP-2-12_001

تاریخ نمایه سازی: 28 آذر 1400

چکیده مقاله:

خانواده یکی از نهادهای مهم و اولیه در جوامع است که به رغم تغییر و تحولات اساسی در اهداف و کارکردها، همچنان پابرجا واستوار باقی مانده و اهمیت اساسی خود را حفظ کرده است. توجه به آسیب های روانی کودکان و نوجوانان در خانواده هایایرانی تا حدود زیادی به دلیل آن است که کودکانی که آسیب های برونی سازی مانند (پرخاشگری) و آسیب های درونی سازیهمچون (مشکلات توجه) دارند،در معرض خطر بیشتری برای مشکلات رفتاری ادامه دار تا سال های پایان کودکی و نوجوانیهستند هدف این پژوهش بررسی تاثیر تاب آوری و سبک های تفکر با آسیب درون ریز و برون ریز والدین بچه های ۱۱ تا ۱۸ساله در روابط والدین و فرزندان خانواده های ایرانی است. برای جمع آوری اطلاعات از ابزار پرسشنامه استفاده شده است کهاین پرسشنامه در اختیار ۱۰۰ نفر از اعضای جامعه آماری (شامل والدین نوجوانان ۱۱ تا ۱۸ ساله) که با استفاده از روشنمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شده بودند، قرار گرفت. طبق یافته های بدست آمده با توجه به آنکه: (F=۷/۳۲۳) چون سطح معناداری P=۰/۰۰۰ در سطح اطمینان ۹۵ درصد ()α=۵%) از ۰/۰۵ کوچکتر است، بنابراین، فرضیه صفر رد و فرضیه پژوهش تایید می شود و نتیجه آن که تاثیر تاب آوری و سبک های تفکر با آسیب درون ریز و برون ریز والدین بچه های ۱۱ تا ۱۸ ساله در روابط والدین و فرزندان خانواده های ایرانی مثبت و معنادار است.

کلیدواژه ها:

سبک های تفکر ، تاب آوری ، آسیب درون ریز و برون ریز والدین بچه های ۱۱ تا ۱۸ ساله ، خانواده های ایرانی

نویسندگان

ناهید افشاری

دانشجوی کارشناسی ارشد روانشناسی شخصیت دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول

امین مرادنژاد

دانشجوی دکترای روانشناسی سلامت دانشگاه پیام نور واحد دبی

ژاله کاظمی

کارشناسی روانشناسی عمومی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز.ایران

مهرنوش ملک زاده

کارشناسی ارشد راهنمایی و مشاوره،دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز، اهواز، ایران

نازیلا حنایی

کارشناسی ارشد روانشناسی بالینی، دانشگاه تبریز، ایران

امیرعلی رجنی

کارشناس روانشناسی عمومی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگان، ایران. (باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، واحد گرگان، دانشگاه آزاد اسلامی، گرگان، ایران)