برآیند اجرای برنامه نردبان شغلی در پرستاری: مرور نظامند

سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 118

فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_JHPM-4-3_003

تاریخ نمایه سازی: 4 دی 1400

چکیده مقاله:

مقدمه: نردبان شغلی ساختار رتبه بندی است که امکان ارتقای شغلی را برای پرستاران در بالین فراهم می سازد. هدف این مطالعه تعیین برآیند اجرای برنامه نردبان شغلی در پرستاری است. مواد و روش ها: در این مطالعه مروری نظام مند، کلیه مقالات چاپ شده که در طول سال های (۲۰۱۴-۱۹۹۴) در زمینه برنامه نردبان شغلی در پرستاری انجام شده بودند، مورد بررسی قرار گرفتند. با استفاده از پایگاه های اطلاعاتی Medline, Elsevier, Proquest, Google scholar, PubMed, Ovid, Science Direct, Nursing consult جستجوی مقالات با کلید واژه های نردبان بالینی، نردیان شغلی، پرستاری (Clinical Ladder, Career Ladder, Nursing) انجام شد. به منظور جمع آوری داده ها از "فرم استخراج داده ها" "Data Extraction Form" که بر اساس هدف پژوهش طراحی شده بود استفاده گردید. نتیجه این جستجو دستیابی به ۴۰ مقاله مرتبط با موضوع بود. ۱۷ مقاله به علت دارا نبودن معیارهای ورود از مطالعه حذف و نهایتا ۲۳ مقاله مطالعه وارد مطالعه شدند. یافته ها: در پی اجرای برنامه نردبان شغلی در محیط های بالینی، افزایش ماندگاری پرستاران با تجربه، کاهش ترک خدمت، افزایش رضایت شغلی، کاهش هزینه های ناشی از جایگزین نمودن نیروی انسانی جدید و بهبود جو یادگیری، ایجاد می گردد. نتیجه گیری: شواهد بیانگر حمایت از مزیت ها و منافع کاربرد نردبان شغلی در پرستاری است. اکثر نتایج این مقالات صرفا به یک یا دو پیامد به مانند رضایت شغلی و تمایل به ماندگاری پرستاران در محیط بالینی اشاره داشتند. پیشنهاد می شود با انجام پژوهش های بیشتر، برآیندهای اجرای این برنامه مورد شناسایی قرار گیرد.

نویسندگان

محمدرضا شیخی

Department of Nursing, University of Social Welfare & Rehabilitation Sciences, Tehran, Iran.

مسعود فلاحی خشکناب

Department of Nursing, University of Social Welfare & Rehabilitation Sciences, Tehran, Iran.

فرحناز محمدی

Department of Nursing, Social Determinant of Health Research Center University of Social Welfare & Rehabilitation Sciences, Tehran, Iran.

سیده فاطمه اسکویی

Center for Nursing Care Research and School of Nursing and Midwifery, Iran University of Medical Sciences, Tehran, Iran.