اثربخشی درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد بر شادکامی و بهزیستی روان شناختی مادران کودکان سرطانی

سال انتشار: 1398
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 110

فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_PEN-5-4_009

تاریخ نمایه سازی: 4 دی 1400

چکیده مقاله:

مقدمه: با توجه به اینکه مادران کودکان مبتلابه سرطان بار مراقبتی بالایی را بر دوش دارند این مطالعه باهدف بررسی اثربخشی روش درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد بر شادکامی و بهزیستی روان شناختی مادران کودکان مبتلابه سرطان انجام شد   روش :پژوهش حاضر نیمه آزمایشی از نوع طرح های پیش آزمون-پس آزمون با گروه کنترل و پیگیری بود.جامعه آماری پژوهش مادران مراجعه کننده به موسسه صبا در شهرستان بوکان، در سال ۱۳۹۶بودند با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی ساده ۳۰ نفر  انتخاب شدند. ابزارهای گردآوری داده، دو پرسشنامه شادکامی آکسفورد و پرسشنامه بهزیستی روان شناختی ریف  بود .مداخله در ۸ جلسه و ۱ ماه بعد پیگیری صورت گرفت . یافته ها :نتایج نشان داد که درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد بر شادکامی مادران کودکان سرطانی موثر است. همچنین درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد بر خرده مقیاس های شادکامی( رضایت از زندگی، رضایت خاطر و حرمت خود) معنی داری بوده (۰/۰۵P< )که در پیگیری یک ماه پس از مداخله نیز پایدار باقی مانده است.همچنین درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد بر بهزیستی روان شناختی مادران کودکان سرطانی موثر است. همچنین درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد بر  تمامی خرده مقیاس های بهزیستی روان شناختی معنی دار بوده (۰/۰۵P<) که در پیگیری یک ماه پس از مداخله نیز پایدار باقی مانده است. نتیجه گیری :نتایج نشان داد که درمان اکت بر روی شادکامی و بهزیستی روان شناختی مادران کودکان سرطانی موثر است و از این روش مداخله ای می توان به عنوان یک روش کارآمد و موثر در جهت ارتقای شادکامی و بهزیستی مادران در مراکز درمانی وابسته به بیماران سرطانی استفاده کرد .

کلیدواژه ها:

Acceptance and Commitment Therapy ، Psychology Happiness ، Psychological well-being ، درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد ، شادکامی ، بهزیستی روان شناختی

نویسندگان

هیمن محمودفخه

Ph.D. student , Department of Psychology, Urmia Branch, Islamic Azad University, Urmia, Iran

علی خادمی

Associate Professor , department of Psychology, Urmia Branch, Islamic Azad University, Urmia, Iran

رضا تسبیح سازان

Associate Professor, department of psychology, Urmia Branch, Islamic Azad University, Urmia, Iran

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Introduction: The diagnosis of cancer in childhood is a painful ...
  • Methods: The present study is a semi-experimental type of pre-test ...
  • Results: ACT is effective on the happiness of cancerous children's ...
  • Conclusions: The results of this study showed that ACT is ...
  • نمایش کامل مراجع