مطالعات ژئوشیمیایی نهشته های کربناته اولیگومیوسن محدوده غار شاپور ( کازرون شیراز )

سال انتشار: 1381
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,632

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SGSI06_102

تاریخ نمایه سازی: 7 مرداد 1385

چکیده مقاله:

منطقه مورد مطالعه در شهرستان کازرون، 125 کیلومتری غرب – جنوب غرب شیراز واقع گردیده است. سری های مربوط به دوران سوم در منطقه به صورت توالی از تاقدیس ها و ناودیس ها آرایش یافته اند. در این مقاله سعی شده است با مطالعات پتروگرافی و نیز به کمک بررسی عناصر فرعی (Trace Elemente) و ایزوتوپ های پایدار (Stable Isotope) اکسیژن و کربن نتایج بهتری در زمینه مطالعه کربناتها ارائه گردد. مطالعات پتروگرافی وژئوشیمیایی حاکی از این است که سازند جهرم، علی رغم آنچه که قبلا گزارش شده است، در منطقه در حد فاصل دوسازند پابده و آسماری حضور ندارد. همچنین مشخص گردید که مینرالوژی اولیه سازند آسماری آراگونیتی بوده است. مطالعات ژئوشیمیایی نشان می دهد که این کربنات ها تحت تاثیر فرآیند دیاژنزمتائوریتی در یک سیستم نیمه بسته (Semi-Closed System) قرار گرفته اند. رخنمون های سازند آسماری در منطقه در مجموع از 10 میکروفاسیس، مربوط به 4 کمربند رخساره ای پهنه جزر و مدی ، لاگون، محیط ریف و دریای باز تشکیل گردیده است.

نویسندگان

ساسان بهزادی

گروه زمین شناسی، دانشکده علوم زمین، دانشگاه شهید بهشتی

محمدحسین آدابی

گروه زمین شناسی، دانشکده علوم زمین، دانشگاه شهید بهشتی

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • -Adabi, M. H.(1996). Sed imentology and geochemistry of carbonates form ...
  • -Adabi, M.H and Rao, C. P(1991). Petrographic ad geochemical evidence ...
  • -Lahmann, K.S.(1988) Geochemical patterms of metoric diagentic systems and thir ...
  • _ _ _ evolotion of Phanerogoic sewate. Chem. Geology. Vol. ...
  • نمایش کامل مراجع