رخساره ها و محیط های رسوبی سازندهای دلیچای ولار در منطقه پلور

سال انتشار: 1381
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,418

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SGSI06_112

تاریخ نمایه سازی: 7 مرداد 1385

چکیده مقاله:

سنگهای ژوراسیک میانی – بالایی (باژوسین – کیمریجین) در منطقه پلور گسترش دارند. به منظور تعیین رخساره ها و محیط های رسوبی سازندهای دلیچای و لار رخنمونهای این سازند در جاده ارتباطی تهران – آمل در منطقه پلور (ناحیه پل دختر) مورد بررسی قرار گرفته است. در منطقه مورد مطالعه سازند دلیچای بگونه هم شیب بر روی سازند شمشک قرار دارد ولی مرز آن با سازند شمشک پوشیده شده است. مرز بالایی سازند لاریک سطح فرسایشی است که بوسیله آهک های کرتاسه بالایی پوشیده شده است. بررسی های میکروسکوپی به شناسایی میکروفاسیس های(Shale)Al، (Fossiliferous lime mudstone) A2، (Bioturbated bioclast wackestone) A3 ، A4(Bioclast packstone) و (Tubipuhytes/Cyanobacteria boundstone) وابسته به کمربند رخساره ای دریای باز انجامیده است. تناوب آهکهای نازکلایه میکریتی و شیل (رخساره های A2,A1) بیوکلاستهای دریای باز، آشفتگی زیستی فراوان و پوشیده شدن رخساره های A2,A1 با رخساره های کم عمق تر (A4,A3) نشان می دهد که این رخساره ها در بخش عمیق (دور از ساحل سدی) در زیر عمق تاثیر امواج نهشته شده آن. رخساره های A4,A3 در بخش کم عمق تر (نزدیک به سدهای کربناته) نهشته شده اند. فراوانی تیوبی فیت ها، سیانوباکتریها و تربلاها (Terrebellid worm tube) در رخساره A5 نشان می دهد که این رخساره وابسته به پشته های گلی است که در بخش های مختلف شیب قاره / رمپ انتهایی پدید می آیند. رخساره باند ستون تیوبی فیت سازند لار در سایر مناطق البرز گزارش نشده است. نبودن رخساره های سدی، لاگونی و پهنه های جزر ومدی نشان می دهد که در زمان رسوبگذاری منطقه پلور در بخش انتهایی (Distal) حوضه رسوبی قرار داشته است .

نویسندگان

یعقوب لاسمی

گروه زمین شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه تربیت معلم

ابراهیم نادری روشناوند

گروه زمین شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه تربیت معلم

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • -اقنباتیء.(377 1)چینه شناسی ژوراسیک -2، کتاب شماره 65، سازمان زمین ...
  • _ D. _ J. & Briges, P. H. (1995) _ ...
  • Cقozi, A. V. (1989) Carbonate Rocks Depositional Model, Prentice Hall, ...
  • to depositional texture, in: Classification of ccordingه -Dmham, R. J. ...
  • of the Upper Jurه<sic Mozduran Fomation in the Kopet Dagh ...
  • Formation (Upper Mississippian) of uwe Illinois Bin, Ph. D. thesis, ...
  • C. U. (1973) Johannes Wlther's Law of the corelaton of ...
  • M. E. & Wright, V. P. (I990) Crbonae Sedimentology, Blackwell, ...
  • B. H. and Evans G. (1973) Regional sedimemtaion along the ...
  • نمایش کامل مراجع