مطالعه اینوسراموسهای سازند آبدراز در مناطق شرق حوضه کپه داغ

سال انتشار: 1381
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,521

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SGSI06_135

تاریخ نمایه سازی: 7 مرداد 1385

چکیده مقاله:

حوضه رسوبی کپه داغ به شکل یک حوضه درون قاره ای در شمال و شمال شرق ایارن واقع است. در این حوضه رسوبات ممتد دریایی با ضخامتی در حدود متر 6000 از ژوراسیک تا الیگوسن بطور هم شیب بر روی هم گذاشته شده اند. ناحیه مورد مطالعه در شرق اینحوضه قرار گرفته و در این بررسی در سه مقطع چینه شناسی ماکروفسیلهای موردد نظر جمع آوری و سپس بدقت شناسایی شده اند. از نظر لیتولوژیکی سازند آبدراز عمدتا از مارنهای خاکستری متمایل به آبی و شیلهای خاکستری روشن تا سفید با 3 تا 5 لایه از سنگ آهک چاکی به رنگ سفید تا سفید متمایل به زرد تشکیل شده است. هدف اصلی این پژوهش تعیین مرز زیرین سازند آبدراز (با سازند آی تامیر) و نیز سن سازند مزبور بر اساس اینوسراموسهای موجمد در آن بوده است. بر این اساس و بر طبق مطالعات انجام شده تعداد 1 جنس (Inoceamus) و 4 زیر جنس (Haenleinia , Mytilaides , Cremnoceramus , Inaequiceramus) و 8 گونه (Cuvierii, Lamarcki , Crassus , Inconstans, Labiatus, Cordiformis , Crippsi, Concenrticus) تشخیص داده شده است. بر اساس فسیلهای شناسایی شده سن سازند آبدراز در منطقه مورد مطالعه تورونین – کونیاسین و قسمتی از سانتونین تعیین شده است. لازم به تذکر است که این سن با تعیین سنهایی که قبلا بوسیله مولف و بر اساس فرامینیفرها (بویژه گلوبوترونکاناها) و نیز مطالعه خارپوستان این سازند انجام شده کاملاً هماهنگی دارد. در ضمن بر اساس مطالعه میکروفاسییس مقاطع و با توجه به شرایط زیستی پلسی پودها و از طرفی وفور فرامینیفرهای پلانکتونیک سازند آبدراز در یک محیط دریایی کم عمق با ژرفای 200-100 متر بر جای گذاشته شده است.

نویسندگان

محمد وحیدی نیا

گروه زمین شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه فردوسی مشهد

محمد علی یازرلو

گروه زمین شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه فردوسی مشهد

علی اصغرآریایی

گروه زمین شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه فردوسی مشهد

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :