بررسی تاثیر جیره های غنی از اسیدهای چرب امگا-۳ بر عملکرد، فراسنجه های خونی و پروفایل اسیدهای چرب زرده تخم مرغ در مرغ های تخم گذار تحت تنش فیزیولوژیک

سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 122

فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_JVR-76-4_003

تاریخ نمایه سازی: 18 اسفند 1400

چکیده مقاله:

زمینه مطالعه: اسیدهای چرب امگا-۳ به واسطه کاهش فعالیت تحریکی نورون های گلوتاماترژیک می توانند در کاهش اثرات زیان بار تنش فیزیولوژیک مفید باشند.هدف: بررسی اثرات اسیدهای چرب امگا-۳ بر عملکرد فراسنجه های خونی و پروفایل اسیدهای چرب در زرده تخم مرغ های تخم گذار تحت تنش بود.روش‎کار: مطالعه حاضر با استفاده از ۹۶ قطعه مرغ تخم گذار لوهمن سفید (LSL-Lite) در یک مطالعه فاکتوریل ۲×۳ با دو فاکتور تنش (بدون دگزامتازون و سطح ۵/۱ میلی گرم دگزامتازون در کیلوگرم جیره) و اسیدهای چرب امگا-۳ (سطوح صفر، ۲۴/۰ و ۴۸/۰ درصد جیره) در قالب طرح کاملا تصادفی و به مدت ۷۰ روز، از سن ۳۵ تا ۴۴ هفتگی انجام شد. از قرص های دگزامتازون به مقدار ۵/۱ میلی گرم درکیلوگرم جیره برای القای تنش فیزیولوژیکی به مدت ۱ هفته در سن ۴۱ هفتگی استفاده شد.نتایج: تنش فیزیولوژیک موجب کاهش مصرف خوراک، درصد تولید و توده تخم مرغ در مرغ های تخم گذار شد (۰۵/۰P<). مکمل اسیدهای چرب امگا-۳ تاثیری بر صفات مذکور نداشت. گروه های دریافت کننده غلظت ۴۸/۰ درصد اسیدهای چرب امگا-۳ دارای کمترین نسبت هتروفیل به لنفوسیت بودند (۰۵/۰P<) و از این نظر تفاوتی بین گروه های تحت تنش و بدون تنش نبود. نسبت اسیدهای چرب امگا-۶ به امگا-۳ در پرندگانی که قبلا تحت تاثیر تنش قرار گرفته بودند، بیشتر بود (۰۵/۰P<). تغذیه مکمل اسیدهای چرب امگا-۳ موجب افزایش نسبت اسیدهای چرب امگا-۳ در زرده تخم مرغ و کاهش نسبت اسیدهای چرب امگا-۶ به امگا-۳ در مرغ های تخم گذار شد (۰۵/۰P<).نتیجه­گیری نهایی: بر اساس نتایج حاصل از مطالعه حاضر، تنش فیزیولوژیک اثرات منفی بر صفات عملکردی داشت و استفاده از اسیدهای چرب امگا-۳ در مرغ های تخم گذار تحت تنش تاثیری بر صفات عملکردی نداشت. تنش فیزیولوژیک موجب تغییر پروفایل اسیدهای چرب و افزایش نسبت اسیدهای چرب امگا-۶ به امگا-۳ در زرده تخم مرغ شد. استفاده از اسیدهای چرب امگا-۳ موجب کاهش اثرات منفی تنش و بهبود پروفایل اسیدهای چرب در زرده تخم مرغ شد.

نویسندگان

عاطفه برنجیان

گروه علوم دام و طیور، دانشکدگان ابوریحان، دانشگاه تهران، تهران، ایران

سید داود شریفی

گروه علوم دام و طیور، دانشکدگان ابوریحان، دانشگاه تهران، تهران، ایران

عبدالله محمدی سنگ چشمه

گروه علوم دام و طیور، دانشکدگان ابوریحان، دانشگاه تهران، تهران، ایران

محمدرضا بختیاری زاده

گروه علوم دام و طیور، دانشکدگان ابوریحان، دانشگاه تهران، تهران، ایران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • ReferencesAl-Nasser, A.Y., Al-Saffar, A.E., Abdullah, F.K., Al-Bahouh, M.E., Ragheb, G., ...
  • Ao, T., Macalintal, L.M., Paul, M.E., Pescatore, A.J., Cantor, A.H., ...
  • Ghafari, H., Rezaeian, M., Sharifi, S., Khadem, A., Afzalzadeh, A. ...
  • Laugero, K.D., Smilowitz, J.T., German, J.B., Jarcho, M.R., Mendoza, S.P., ...
  • نمایش کامل مراجع