بررسی میزان سطح فعالیت بدنی و ورزش دانش آموزان شهرستان البرز در دوران اپیدمی ویروس کووید- ۱۹ و آموزش مجازی در نرم افزار شاد

سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 187

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

CSPORTEDU04_048

تاریخ نمایه سازی: 22 اسفند 1400

چکیده مقاله:

در این بین درس تربیت بدنی و ورزش به دلیل ماهیت عملی خود بیشتر از سایر دروس تحت تاثیر شیوع ویروس کرونا قرارگرفته است و کاهش انگیزه و تلاش دانش آموزان برای این درس منجر به افزایش وزن و توده بدنی دانش آموزان در این دوران شده است)میرحاجی و همکاران؛ ۲۰۲۰ (. در این دوران بیشتر والدین برای حفظ سلامتی فرزند خود اجازه بازی در محیط خارج از خانه مانند کوچه و پارک یا رفتن به خانه دوستان و همکلاسی هایشان رانخواهند داد. در چنین شرایطی شاید رفتار والدین برای فرزندشان قابل درک نباشد و سبب احساس ناراحتی وتنهایی یا بروز رفتارهای پرخاشگرانه شود. در این میان به نظر می رسد اضافه وزن و چاقی، خواب بیشتر،کسلی و بی حوصلگی و تغییر الگو خواب از شب به روز در کودکان بیشتر شود. اگرچه امروزه این نگرش والدین از ورزش به عنوان فعالیتی بیهوده و کم اهمیتتر نسبت به درسهای پایه مانند ریاضی و علوم کمرنگ شده است اما همچنان نیاز به توجه ویژه به آن به عنوان بخشی ارزشمند در فرآیند رشد کودکان وجود دارد . به ویژه در وضعیت حاضر که به دلیل شیوع بیماری فعالیت خارج از منزل نیز برای کودکان محدودشده است . اضافه وزن و چاقی احتمالا شایعترین مشکل سوتغذیه در جهان است و به عنوان یک بیماری مزمن در کشورهای پیشرفته و در حال توسعه شناخته شدهاست. چنانچه جلوی این رویه گرفته نشود در کمتر از ۱۰ سال آینده، ۷۰ میلیون کودک و نوجوان در سرتاسر جهان به اضافه وزن و چاقی مبتلا خواهند شد و این به عنوان یک زنگ خطر برای تمام کشورها شناخته خواهد شد)مظلومی و همکاران؛ ۱۳۹۷ (. کاهش سطح فعالیتهای بدنی و ورزش به دلیل مجازی شدن تدریس دروس مدارس بالاخص درس تربیت بدنی و ورزش میتواند منجر به کاهش سطح فعالیت بدنی و افزایش میزان توده چربی و چاقی در دانش آموزان شود.

نویسندگان

شیما شریفی

کارشناس ارشد رشدحرکتی-رفتارحرکتی، دبیر تربیت بدنی و ورزش شهرستان البرز، استان قزوین

سیاوش رجبی

دانشجوی دکتری آسیب شناسی و حرکات اصلاحی دانشگاه تهران