چگونه توانستم با بررسی رابطه بین اجرای طرح کوچ و انجام فعالیت بدنی در دوران کرونا دانش آموزانم را به سبک زندگی فعال تشویق کنم

سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 83

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

CSPORTEDU04_081

تاریخ نمایه سازی: 22 اسفند 1400

چکیده مقاله:

فراوانی چاقی و اضافه وزن در دانش آموزان و روند صعودی آن در دهه های اخیر شکل نگران کننده ای به خود گرفته است. در سال های اخیر به دلیل تغییر سبک زندگی، شیوه های تغذیه و کم تحرکی، آمار چاقی و اضافه وزن در میان افراد جامعه به خصوص دانش آموزان افزایش یافته وبه یک معضل تبدیل شده است. تعیین شیوع این مشکل در جوامع مختلف، منجر به غربالگری و مداخلات مناسب و در نهایت کاهش عوارض زودرس و دیررس آن می شود. لذا در این زمینه در سال جدید وزارت آموزش و پرورش در راستای حفظ سلامت دانش آموزان و آگاهی رسانی به والدین با مضرات بی تحرکی از اجرای طرح کوچ )کنترل وزن و چاقی( استفاده کرده است. اقدام پژوهی حاضر با هدف اجرای طرح کوچ و انجام فعالیت بدنی در دوران کرونا برای تغییر سبک زندگی از غیر فعال به فعال طراحی و اجرا شده است.تحقیق حاضر از نوع کاربردی است.جامعه آماری پژوهش دانش آموزان دبستان قلم چی را تشکیل میدهند. برای تغییر سبک زندگی دانش آموزان به سبک زندگی فعال به جمع آوری اطلاعات و شواهد از راه های مختلف از جمله همکاران، خانواده ها، مسئولین مدرسه و همچنین بررسی مقالات علمی و پژوهشی پرداختم . جهت ترویج سبک زندگی فعال و سالم، همچنین حفظ و ارتقای سلامت جسمی و روحی دانش آموزان، در راستای طرح کوچ)کنترل وزن و چاقی( برنامه های ورزشی و توصیه های تغذیه ای را ارائه نموده و با استفاده از ظرفیت شبکه شاد در اختیار دانش آموزان و اولیا قرار دادم. لذا با حمایت و نظارت اولیا توصیه کردم دانش آموزان با انجام فعالیت های ورزشی طراحی شده و رعایت اصول تغذیه ای، در جهت ارتقای سلامت و رسیدن به وزن مناسب گام بردارند. و از والدین خواستم با حمایت و فراهم ساختن شرایط مناسب جهت انجام فعالیت ورزشی و رعایت توصیه های تغذیه ای ، فرزندان خود را حمایت کنند و تمام تلاش خود را جهت کنترل وزن و ارتقای سلامت فرزندشان به کار گیرند.۱نتایج این اقدام پژوهی نشان داد که اجرای طرح کوچ باعث گرایش بیشتر دانشآموزان به انجام فعالیت بدنی شد. و با اطالع رسانی که در مورد آسیب های عدم فعالیت بدنی و چاقی داده شد، آن ها را به سمت انجام فعالیت بدنی متمایل کرده است. پس باید گفت چاقی و اضافه وزن، باعث افزایش بیماری هاست. لذا دانش آموزان باید تغذیه و سبک زندگی امروز خود را که متمایل به کم تحرکی و بی توجهی به انجام فعالیت بدنی است، تغییر دهند. در دورانی که ویروس کرونا ، جان انسان ها را به خطر انداخته، با اجرای طرح های مثل طرح کوچ و با آگاهی رساندن و نشان دادن تاثیر مثبت فعالیت بدنی در جامعه، والدین و دانشآموزان را به سمت فعالیت بدنی ورزش سوق دهیم.

نویسندگان

مریم لشکریان

کارشناسی ارشد رفتارحرکتی، آموزگار تربیت بدنی شهرستان گرگان