بررسی پتانسیل دریاهای شمالی و جنوبی ایران به منظور استقرار توربین های بادی دریایی با فونداسیون شناور فراساحلی و پایه ثابت ساحلی

سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 159

فایل این مقاله در 29 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_KARFN-18-3_011

تاریخ نمایه سازی: 16 فروردین 1401

چکیده مقاله:

در پژوهش حاضر، پتاسیل و قابلیت آب های کشور ایران برای دست یابی و نصب انواع توربین های بادی، بحث و بررسی می شود. به همین منظور، انواع توربین­های بادی دریایی از قبیل شناور فراساحلی به­عنوان نوین­ترین نوع توربین­های بادی و همچنین انواع توربین­های بادی دریایی پایه ثابت ساحلی، بررسی شده است. علاوه بر بررسی وضعیت فناوری توربین بادی در ایران، با توجه به ویژگی­های اقیانوس شناسی، مختصات جغرافیایی، هزینه حمل ونقل و امکان مونتاژ و سهولت نصب برای دریاهای شمالی و جنوبی ایران، میزان منابع بادی، عمق آب­ها و مساحت موجود و براساس مدل سوات، پیشنهادهایی برای استفاده از انواع مختلف توربین­های مذکور ارائه شده است. در بخشی از پژوهش نیز مقایسه ای بین کشور ایران با کشورهای پیشرو در این حیطه صورت پذیرفته است. برای دریاچه خزر، نوع پایه کششی این توربین­ها با توجه به پیچیدگی های ساختاری، نصب و حمل ونقل دشوار و نیاز به آب­های عمیق، توصیه نمی شود درحالی که سازه­های مونوپایل و نسل سوم گرانشی­ها گزینه­های مناسبی برای ژرفای کم این دریاچه هستند. همچنین در نزدیکی سواحل جنوبی ایران به دلیل جزر و مد زیاد و تغییرات بسیار در عمق آب در طول شبانه­روز و تحت تاثیر قرارگرفتن میزان کشش خطوط مهارسازی سکوهای پایه کششی، استفاده از این ساختار توصیه نمی­گردد. برای این سواحل، به دلیل عمق بالای آب در نواحی نزدیک به ساحل و پایداری بسیار خوب در شرایط جوی گوناگون، سازه­های اسپار به عنوان گزینه مطلوب معرفی می­گردد.

نویسندگان

فرشته جعفری

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه مهندسی برق، دانشکده مهندسی ، دانشگاه کردستان، سنندج، ایران. / گروه مهندسی برق، دانشگاه فنی و حرفه ای، تهران، ایران.

حجیه بسطامی

استادیار، گروه مهندسی مواد و متالورژی، دانشگاه فنی و حرفه ای، تهران، ایران.

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • European Commission. (۲۰۲۰). Boosting Offshore Renewable Energy for a Climate ...
  • Tong, K. C. (۱۹۹۸). Technical and economic aspects of a ...
  • Energy Technologies Institute. (۲۰۲۲). Deep Water. Energy Technologies Institute LLP. ...
  • Ye, K. (۲۰۱۸). A study of the dynamic performance of ...
  • Alamdari, E., . Wasti khabaz, Mahmoud,. Omidi, Hossein. . (۲۰۱۳). ...
  • Niknam Germi, H., Hakimzadeh, H., & Madadi, H. (۲۰۱۸). Feasibility ...
  • RazaghiKaljahi, A., LotfollahiYghin, M. A. . (۲۰۱۳). Investigation and evaluation ...
  • Sadeghian, A., Shirzadeh, A. . (۲۰۰۵). A study of location ...
  • Motahari, S. A. A., Ahmadian, M., Abedi, Z., & Ghaffarzadeh, ...
  • نمایش کامل مراجع