اثربخشی آموزش تکالیف شنیداری بر بهبود توجه شنیداری در کودکان مبتلا به اختلال نقص توجه/ بیش فعالی همراه با اختلال یادگیری خاص

سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 257

فایل این مقاله در 14 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_JLD-11-2_006

تاریخ نمایه سازی: 27 فروردین 1401

چکیده مقاله:

هدف: هدف پژوهش حاضر، بررسی اثربخشی آموزش تکالیف شنیداری بر بهبود توجه شنیداری در کودکان مبتلا به اختلال نقص توجه/ بیش فعالی همراه با اختلال یادگیری خاص بود. روش ها: روش پژوهش حاضر، نیمه آزمایشی از نوع پیش آزمون-پس آزمون با گروه کنترل بود. جامعه آماری پژوهش حاضر شامل کلیه کودکان ۸ تا ۱۰ سال مبتلا به اختلال نقص توجه/ بیش فعالی همراه با اختلال یادگیری خاص در منطقه ۴ تهران در سال تحصیلی ۹۸-۹۹ بود که از این جامعه آماری، تعداد ۳۰ کودک مبتلا به اختلال نقص توجه/ بیش فعالی همراه با اختلال یادگیری به روش نمونه گیری تصادفی خوشه ای چندمرحله ای انتخاب و در دو گروه آزمایش و کنترل (هر گروه ۱۵ نفر) جایگزین شدند. داده­ ها با استفاده از نرم افزار یکپارچه عملکرد دیداری و شنیداری سندفورد و ترنر (۱۹۹۴)، پرسشنامه مشکلات یادگیری ویلکات و همکاران (۲۰۱۱) و پرسشنامه کانرز فرم معلمان (۱۹۹۸) جمع­آوری شد. گروه آزمایش، تکالیف شنیداری را طی ۲۰ جلسه آموزشی ۴۵ دقیقه ای دریافت کردند. داده های به دست آمده با استفاده از تحلیل کوواریانس تک متغیره با نرم افزار spss نسخه ۲۳ مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.یافته­ ها: نتایج نشان داد که آموزش تکالیف شنیداری تاثیر معناداری بر توجه کلی شنیداری، توجه متمرکز شنیداری، توجه انتخابی شنیداری داشته است (۰/۰۵>P)، اما بر توجه پایدار شنیداری، توجه تقسیم شده شنیداری و توجه متناوب شنیداری تاثیر معناداری نداشت (۰/۰۵تکالیف شنیداری می­تواند روش موثری برای بهبود توجه کلی شنیداری، توجه متمرکز شنیداری، توجه انتخابی شنیداری کودکان مبتلا به اختلال نقص توجه/ بیش فعالی همراه با اختلال یادگیری خاص باشد. از این رو درمانگران و مربیان می توانند علاوه بر روش های قبلی، برای توانبخشی توجه دانش ­آموزان مبتلا به اختلال نقص توجه/ بیش فعالی، از بسته تدوین شده حاضر استفاده نمایند.

کلیدواژه ها:

نویسندگان

اسماعیل سعدی پور

استاد، گروه روان شناسی ، دانشگاه علامه طباطبایی، تهران، ایران

زینت امیری

دانشجوی دکترای روان شناسی، گروه روانشناسی، واحد قم، دانشگاه آزاد اسلامی، قم، ایران

حسن میرزاحسینی

استادیار،دانشکده روانشناسی.گروه روانشناسی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد قم، قم، ایران

مجید ضرغام حاجبی

دانشیار، گروه روان شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد قم، قم، ایران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • حاجلو، ن و رضایی شریف، ع. (۱۳۹۰). بررسی ویژگی­ های ...
  • مینایی، ا. (۱۳۸۵). انطباق و هنجاریابی سیاهه رفتاری کودک آشنباخ ...
  • نمایش کامل مراجع