تعیین ظرفیت باربری خاک و سنگهای سست بر اساس نتایج آزمایش C.B.R

سال انتشار: 1378
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 10,344

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SGSI03_152

تاریخ نمایه سازی: 24 مرداد 1385

چکیده مقاله:

شالوده بار ناشی از سازه را به زمین منتقل می کند، بنابراین خاک زیر شالوده باید قادر باشد که بارهای ناشی از سازه را تحمل نماید. اگر بار وارده به حدی باشد که تنش در برخی از نقاط خاک به حداکثر مقدار ممکن خود برسد، آن نقطه در معرض گسیختگی قرار خواهد گرفت. از آنجائیکه گسیختگی در یک نقطه به معنای گسیختگی کامل خاک نمی باشد و گسیختگی در مجموعه ای از نقاط خاک زیر شالوده، در نهایت موجب گسیختگی کامل خاک خواهد گردید. در نهایت بار گذاری ، بار باید به حدی به زمین وارد شود که موجب گسیختگی کامل خاک نگردد . تعیین این مقدار بار از اهمیت ویژه ای برخوردار است که با توجه به پارامترهای خاک به روشهای گوناگونی تعیین می شود. روش ترزاقی – مایرهوف، هانس و… روشهای معمول تعیین میزان ظرفیت باربری خاک درحالت های گوناگون شالوده می باشند. علاوه بر ای روشها با استفاده از نتایج آزمایشهای صحرایی و آزمایشگاهی نیز می توان میزان ظرفیت باربری خاک را تعیین نمود. از آن جمله استفاده از نتایج آزمایش بارگذرای با صفحه CPT , SPT را می توان نام برد. در این تحقیق استفاده از نتایج CBR برای تعیین میزان باربری نهایی مارن مورد بررسی قرار گرفته است و به نظر می رسد که نتایج حاصل از انجام آزمایش CBR میتواند ما را در تعیین ظرفیت باربری یاری نماید. شکل 1 چگونگی تعیین qu را نشان می دهد با توجه به این شکل و مقایسه آن با منحنی آزمایش CBR می توان بر اساس نتایج حاصل از ازمایش CBR ظرفیت باربری نهایی زمین را تعیین نمود.

نویسندگان

محمدرضا نیکودل

گروه زمین شناسی، دانشگاه تربیت مدرس

ماشاا... خامه چیان

گروه زمین شناسی، دانشگاه تربیت مدرس

حمیدرضا زارعی

گروه زمین شناسی، دانشگاه تربیت مدرس

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • DAک, B.M. (1980). pincole of foundaton Engneerink. ...
  • Bwles, J.E. (1992). _ properies of Soil a'd Their MeقSurememt. ...
  • نمایش کامل مراجع