بررسی و شناسایی نقاط قوت و ضعف فهرست بهای تجمیع شده راه، باند فرودگاه و زیرسازی راه آهن (مطالعه موردی پروژه های راه سازی)

سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 650

فایل این مقاله در 19 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_JTE-13-2_010

تاریخ نمایه سازی: 17 اردیبهشت 1401

چکیده مقاله:

انتخاب نوع روش برآورد قیمت و نحوه پرداخت در کلیه پروژه­ها بسیار مهم است. برآورد قیمت یکی از مهم ترین مراحل مدیریت پروژه­ها به ویژه در زمان تعیین بودجه می­باشد و مسیر اصلی هزینه­های پروژه را در مراحل مختلف اجرای پروژه ترسیم می­کند. با توجه به اینکه سازمان برنامه و بودجه در چند سال اخیر نوع خاص و جدیدی از فهرست بهای پایه را موسوم به فهرست بهای تجمیع شده راه، باند فرودگاه و زیرسازی راه آهن منتشر نموده است و از سوی دیگر کمبود تحقیقات جامع در خصوص بررسی انواع روش های برآورد قیمت در این مقاله تلاش شده است نقاط قوت و ضعف بخش­نامه فهرست بهای تجمیع شده راه و باند در مقایسه با سایر روش­ها نظیر فهارس پایه آحاد بها مورد مطالعه و بررسی قرار گیرد. نوع روش تحقیق از نوع کیفی بوده و با برگزاری مصاحبه­های ساختار یافته و به کارگیری نتایج در نرم افزار MAXQDA۱۰ تجزیه و تحلیل یافته­ها و دسته بندی نظرات استخراج شده انجام پذیرفته است، موردکاوی پژوهش، پروژه­های راهسازی بوده و لذا نتایج با توجه به نظرات خبرگان در این حوزه قابل اثبات می­باشد. از منظر نتایج به دست آمده مهمترین مزایای این فهرست بها کاهش نسبی ریسک پرداخت به پیمانکار، پرداخت خسارت دیرکرد به پیمانکار و عدم پرداخت هزینه حمل مصالح پای کار و همچنین مهمترین ضعف­های این فهرست بها، عدم تامین شرایط قبل از مناقصه (بندهای ۱-۱، ۱-۱، ۲-۳ بخشنامه) شامل اعتبار، زمین، نقشه، عدم کاربرد مناسب در تونل­سازی و کارهای زیرزمینی و همچنین سقف پایین حداکثر پرداخت خسارت دیرکرد به پیمانکار به شمار می­آید.

کلیدواژه ها:

فهرست بهای تجمیع شده راه و باند ، راه سازی ، برآورد هزینه

نویسندگان

احسان فرصت کار

دانشکده مهندسی، دانشگاه مهرالبرز

بهزاد شهرکی

دانشکده مهندسی، دانشگاه مهرالبرز

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :