بررسی تاثیر آموزش مبتنی بر بازی اتاق فرار بر آمادگی دانشجویان کارشناسی پرستاری آجا در مواجهه با بیوتروریسم

سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 301

فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_MCS-8-3_003

تاریخ نمایه سازی: 18 اردیبهشت 1401

چکیده مقاله:

مقدمه: آموزش کافی و موثر دانشجویان پرستاری در برابر حملات بیوتروریستی، از موضوعات مهمی که می تواند تاثیر بسزایی در آمادگی آنان در آینده به عنوان بزرگ ترین و مهم ترین گروه ارائه دهنده خدمات سلامت داشته باشد. هدف: مطالعه حاضر با هدف تعیین تاثیر آموزش مبتنی بر بازی اتاق فرار بر آمادگی دانشجویان کارشناسی پرستاری آجا در مواجهه با بیوتروریسم انجام شده است. مواد و روش ها: پژوهش حاضر، یک مطالعه مداخله ای و از نوع نیمه تجربی است که بر روی ۶۱ نفر از دانشجویان کارشناسی پرستاری آجا در سال ۱۳۹۹ انجام شد. مشارکت کنندگان به روش در دسترس انتخاب و به صورت غیرتصادفی در دو گروه بازی اتاق فرار آموزشی و سخنرانی قرار گرفتند. تاثیر آموزش، بعد از انجام مداخله بررسی شد. ابزار مورد استفاده، پرسشنامه محقق ساخته ی اندازه گیری میزان دانش، نگرش و چک لیست سنجش عملکرد در آمادگی مواجهه با بیوتروریسم بود که روایی و پایایی آن تائید شد. داده ها در نرم افزار SPSS نسخه ۲۲ با استفاده از آزمون های توصیفی و استنباطی با سطح معناداری کمتر از ۰۰۵ تحلیل شد. یافته ها: بین میزان دانش، نگرش و عملکرد دو گروه در زمینه آمادگی، قبل از مداخله تفاوت معناداری مشاهده نشد (۰/۰۵ P>). پس از مداخله، میزان دانش، نگرش و عملکرد گروه سخنرانی در زمینه آمادگی به طور معنادار کمتر از گروه آموزش مبتنی بر بازی اتاق فرار بود (۰/۰۵ P<). بحث و نتیجه گیری: نتیجه حاصل از این مطالعه نشان می دهد، دانشجویان کارشناسی پرستاری گروه آموزش مبتنی بر بازی اتاق فرار، به طور معنا داری آمادگی بالاتری نسبت به گروه سخنرانی داشته اند. در نتیجه از این روش نوین آموزشی می توان به منظور آمادگی بهتر و بیشتر دانشجویان پرستاری و پرستاران در مواجهه با بیوتروریسم استفاده نمود.

نویسندگان

مریم بهشتی فر

MSc Student in Nursing Military, Faculty of Nursing, Aja University of Medical Sciences, Tehran, Iran.

سید امیر حسین پیشگویی

Ph.D. in Nursing, Associate Professor, Medical-Surgical Department, Faculty of Nursing, Aja University of Medical Sciences.

سیمین تاج شریفی فر

Ph.D. in Health in Disaster and Emergencies, Assistant Professor, Health in Disaster and Emergencies Department, Faculty of Nursing, Aja University of Medical Sciences.

امیر خوشوقتی

MD, Ph.D. in Anatomical Sciences, Associate Professor, Faculty of Aerospace and Diving Medicine, Aja University of Medical Sciences, Infectious Disease Research Center.

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Karami A. Passive defense in new warfare, impact of novel ...
  • Gorji HA, Niknam N, Aghaei N, Yaghoubi T. An assessment ...
  • Afzali M. Roll of nurses in bioterrorism. EBNESINA. ۲۰۱۰; ۱۲ ...
  • Birgani Nia M, Eslami K, Arjmand R, Izadpanah M, Yazdani ...
  • Pejmankhah SH, Pejmankhah SH, Mirhaghi A. Effect of bioterrorism training ...
  • Niknam Sarabi H, Farsi Z, Pishgooie S A H. The ...
  • Aghaei N, Bagheri Nesami M. Bioterrorism education effect on knowledge ...
  • Hasanian M, Karami N, Molavi Vardanjani M, Tapak L. The ...
  • نمایش کامل مراجع