تدوین راهبردهای ارتقاء کیفیت فضاهای عمومی میدان امام حسین و پیاده راه ۱۷ شهریور با تاکید بر رویکرد حکمروایی نوآورانه شهری

سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 102

فایل این مقاله در 20 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_ESTJ-23-5_019

تاریخ نمایه سازی: 20 اردیبهشت 1401

چکیده مقاله:

زمینه و هدف: یکی از مهمترین عوامل تاثیرگذار بر محیط شهری، فضاهای عمومی شهر است. توجه توامان به بعد فیزیکی و بعد اجتماعی فضاهای عمومی شهری موجب افزایش کیفیت زندگی شهروندان و بهبود شرایط و مشکلات می­گردد. دستیابی به چنین فضایی به دلیل دشواری­های موجود نیاز به نوعی رویکرد دارد که روابط مختلف را به طور موثر تعریف کرده و از سرمایه­های اجتماعی و منابع به شکل صحیحی استفاده نماید. هدف اصلی این پژوهش، دستیابی به عوامل کیفیت فضاهای عمومی شهری با تاکید بر رویکرد حکمروایی نوآورانه شهری و یافتن استراتژی های مناسب در جهت افزایش کیفیت فضاهای عمومی می­باشد.روش بررسی: در این پژوهش، وضعیت محدوده با کمک پرسشنامه­ای منطبق بر شاخص های تحقیق بررسی شده است. جامعه آماری این تحقیق ساکنین و کسبه در محدوده میدان امام حسین و پیاده راه ۱۷ شهریور هستند و قلمرو زمانی پژوهش دی ماه ۹۷ می­باشد. جهت جمع­بندی و تدوین استراتژی­های مورد نیاز از تکنیک سوات استفاده شده است و در نهایت به کمک روش ANP (فرآیند تحلیل شبکه­ای)، شاخص­های محدوده در ارتباط با سوات مورد بررسی قرار گرفته و بهترین استراتژی جهت به کارگیری تعیین گشته است.یافته ها: در این مطالعه، عوامل کیفیت فضاهای عمومی با تاکید بر رویکرد حکمروایی نوآورانه شهری با بررسی محدوده مورد مطالعه شناسایی شده و زیرمجموعه چهار شاخص کیفیت محیط فیزیکی، کیفیت محیط اجتماعی، کیفیت محیط اقتصادی و کیفیت حمل و نقل و ارتباطات دسته بندی شد. پس از بررسی محدوده با استفاده از پرسشنامه، استراتژی­های مورد نیاز با کمک تکنیک سوات استخراج شد و اولویت بندی آنان با کمک تکنیک ANP انجام گرفت.بحث و نتیجه­گیری: نتایج این مطالعه ابتدا با تاکید بر رویکرد حکمروایی نوآورانه شهری، شاخص های کیفیت فضاهای عمومی را مشخص نمود. در ادامه راهبردهای مناسب جهت افزایش کیفیت این فضاها استخراج شدند. با استفاده از فرآیند ANP  مشخص گشت که استراتژی های WO با ضریب اهمیت ۳۷۸/۰ مناسب ترین استراتژی جهت به کارگیری می باشد. پس از آن به ترتیب استراتژی­های WT با ۲۳۸/۰، SO با ۱۹۲/۰ و ST با ۱۷۸/۰ استراتژی های مناسب می­باشند. 

نویسندگان

سیده یاسمن محقق پور

گروه تخصصی شهرسازی، دانشکده عمران، معماری و هنر، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

روزبه زمانیان

استادیار شهرسازی، گروه تخصصی شهرسازی، واحد پردیس، دانشگاه آزاد اسلامی، پردیس، ایران. (مسوول مکاتبات)

عباس شیعه

استادیار شهرسازی، گروه تخصصی شهرسازی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران.

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • United Nations Human Settlements Program. (۲۰۱۷). World Cities DaySerag El ...
  • Mehdizadeh, Javad. Et al. (۲۰۱۳). Strategic Planning for Urban Development ...
  • Badach, Joanna & Malgorzata Dymnicka. (۲۰۱۷). Concept of Good Urban ...
  • Burkpour, Nasser and Iraj Asadi. (۲۰۰۸). City management and management ...
  • Madani Pour, Ali. (۲۰۱۲). Public and private spaces of the ...
  • نمایش کامل مراجع